van der Horst

Sébastien Loeb: "Budget zoeken voor de 24H van Spa-Francorchamps"

Sébastien Loeb
Sébastien Loeb
Sébastien Loeb is dezer dagen niet uit de actualiteit te slaan. Nadat hij op Circuit Zolder nog een roemloos weekend kende zocht Autosport.be de negenvoudige wereldkampioen rally op. Loeb gaf te kennen dat de 24 Hours of Spa wel degelijk op het programma staan, mits de nodige financiële fondsen gevonden worden.
Sébastien Loeb - McLaren MP4-12C GT3
Sébastien Loeb - McLaren MP4-12C GT3
Sébastien Loeb zal in 2013 meer dan een druk jaar tegemoet gaan. Nadat hij zich, met het raceteam dat zijn eigen klinkende naam draagt, begin dit jaar inschreef voor de hernieuwde  FIA GT Series, hij alsook in de Porsche Supercup een paar races zal afwerken, en misschien zelfs in het Frans GT kampioenschap, de GT Tour, een blitsverschijning zal maken, onthulde de Fransman nu eveneens dat hij budget zoekt voor de 24 Uren  van Spa-Francorchamps.

Sébastien Loeb - Alvaro Parente
Sébastien Loeb - Alvaro Parente
De immer-timide negenvoudig wereldkampioen Rally ziet de 24H van Spa als de grootste in zijn omvang: "De 24H van Spa zijn een beetje het wereldkampioenschap van de GT's. Het is een magnifique parcours en een dito deelnemersveld. Mijn ploegmaat in de FIA GT Series, Alvaro Parente, is echter al actief bij Hexis in de Blancpain Endurance Series (met Dusseldorp en Sims nvdr.) en zal bijgevolg daarmee deelnemen aan de 24H."

Sébastien Loeb
Sébastien Loeb
"Het is wel de bedoeling om met een competitief geheel aan de start te komen, uiteraard met de McLaren. Een snelle blik op de voorlopige deelnemerslijsten leert mij wel dat het er al veel piloten bezet zijn. Het zal dus nog een uitdaging worden om piloten en vooral ook het budget rond te krijgen, maar we doen allemaaal ons best want ik wil er echt bij zijn", vervolgt Loeb zijn verhaal. 

Voor degene die dus nog geen plannen gemaakt hebben om naar de 24 Hours of Spa-Francorchamps te komen, eind juli, begin maar een tentje te zoeken!

Foto's: Georges De Coster & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 2 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons