van der Horst

Nogaro: Sébastien Loeb Racing McLaren #10 verliest tijden uit superpole

Sebastien Loeb Racing - McLaren MP4-12C GT3
Sebastien Loeb Racing - McLaren MP4-12C GT3
De Sébastien Loeb Racing McLaren #10 waarmee Mike Parisy zich gisteren als tweede kwalificeerde voor de kwalificatierace, werd achteraf door de stewards onreglementair bevonden. De McLaren maakt gebruik van een gesofisticeerd systeem om de turbo boost te regelen en net daar is het misgelopen. Gedurende de derde kwalificatiesessie overschreed de wagen met startnummer #10 zes keer de boost limiet onder vol gas. De tijden die Mike Parisy neerzette gedurende de Superpole worden bijgevolg geschrapt en de wagen zal dus op de startgrid als tiende plaatsnemen. Zoals u gisteren al kon lezen werd de Novadriver Audi #14 ook al tien posities teruggezet nadat Carlos Vierra in VT2 de rode vlag negeerde.
  • STX Motorhomes
Momenteel worden nog een heel aantal rijders door de stewards gehoord voor inhalen onder geel, zodra daarover meer nieuws beschikbaar is kan u dat hier uiteraard lezen.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op zondag 31 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons