van der Horst

Sébastien Loeb Racing met Peugeot 208 WRX voor Gregoire Demoustier

Grégoire Demoustier
Grégoire Demoustier
Terwijl Sébastien Loeb met een officiële Peugeot 208 WRX van Peugeot Sport en via Peugeot Team Hansen dit jaar voor de titel gaat in het World RX, zal zijn eigen structuur eenzelfde wagen inzetten voor zijn landgenoot Grégoire Demoustier. Deze reed vorig seizoen nog met een Peugeot 208 van DA Racing van Jean-Baptiste Dubourg.
Het lijkt op het eerste zicht een vreemde situatie, Sébastien Loeb die niet uitkomt voor zijn eigen team in het WK Rallycross. Sébastien Loeb Racing zet wel een nagelnieuwe wagen in voor Grégoire Demoustier. Voor de Franse duizendpoot wordt het zijn eerste volledig seizoen World RX en dat in een goede omkadering. De SLR-boss zelf gaat met officiële ondersteuning bij de concurrentie rijden, maar hij kan uiteraard zijn ervaring en kennis delen met zijn eigen team.

Lees meer: Peugeot met volledig fabrieksprogramma naar WK rallycross

Grégoire Demoustier
Grégoire Demoustier
De intussen 27-jarige Demoustier is van vele markten thuis. Hij is aan zijn tiende raceseizoen bezig en startte in de Formule BMW. Hierna ging hij vrij vlug zijn geluk beproeven in de GT-racerij met GT1 en GT3 in verschillende teams zoals LMP Motorsport, Graff Racing, Gulf Team, Team Rosberg, Hexis, enz. Nadien probeerde de Fransman terug de draad op te nemen in de Formule Renault Eurocup 2.0 en naderhand dook Demoustier ook nog op in de WTCC en TCR met Sébastien Loeb Racing en DG Sport. In 2017 combineerde hij met World RX, TCR en GT4 European Series Northern Cup maar liefst drie kampioenschappen. De structuur binnen Sébastien Loeb Racing is dus niet nieuw voor de Fransman, terwijl hij ook het product kent gezien hij in 2017 een zevental races afwerkte met een Peugeot 208 Supercar, maar toen onder de vlag van DA Racing.

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 7 maart 2018.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons