van der Horst

Sébastien Loeb teleurgesteld door WTCC-exit

Sebastien Loeb - Citroën Racing
Sebastien Loeb - Citroën Racing
Negenvoudig rallykampioen Sébastien Loeb lijkt niet echt blij in 2016 niet langer deel uit te maken van de Citroën WTCC-equipe. "Ik was verrast te vernemen in 2016 niet langer de kleuren van Citroën Racing te kunnen verdedigen. We hebben samen deze WTCC-uitdaging voor drie jaar aangegaan, met de titel in het rijderskampioenschap als uiteindelijk doel. Ik ben dan ook teleurgesteld dat het avontuur voor mij al na twee jaar eindigt. Ik had het vaste voornemen om die rijderstitel alsnog te veroveren, waarbij ik onder meer verwijs naar mijn vier overwinningen in 2015. Het is het einde van een mooi verhaal, maar ik heb nergens spijt van. Integendeel, ik houd er erg leuke herinneringen aan over", aldus de Elzasser zonet op zijn Facebookpagina.
  • Prospeed Competition
 
WTCC-doek valt weldra voor Sebastien Loeb
WTCC-doek valt weldra voor Sebastien Loeb
Toch toont de man zich ook dankbaar tegenover zijn werkgever. "Citroën heeft van bij het begin van de eeuwwisseling mijn hart gestolen. Ik heb met hen onbeschrijfelijke momenten beleefd waarvan ik als jongeling nooit had durven dromen. Om die reden wil ik dan ook alle mensen bedanken die mij hun vertrouwen hebben geschonken en mij in staat hebben gesteld mijn passie dagdagelijks te beleven. Zovele mooie momenten die ik heb gedeeld met de mensen bij Citroën Racing, de mecaniciens, ingenieurs en natuurlijk ook 'Danos'. Voor de supporters die me altijd hebben gesteund, voor de collega's die mijn tweede familie zijn geworden heb ik slechts één enkel woord: dank.

Een bladzijde wordt omgeslagen, een erg belangrijke, zoveel is zeker. Maar ik kijk reeds uit naar nieuwe projecten die me minstens zoveel boeien als het WTCC. Een daarvan is de Dakar binnen enkele weken met Peugeot Sport. Ik vind er met plezier het team terug waarmee ik destijds aan de Pikes Peak deelnam. De auto was er top en om er het record te hebben gebroken blijft het een van de hoogtepunten in mijn carrière. Het is ook een knipoog naar mijn debuut want mijn eerste rally betwistte ik met een Peugeot. Er wachten me nog andere uitdagingen, waar en wanneer, daar is het nog te vroeg voor om in detail te gaan. Ik kan enkel stellen dat mijn passie en mijn motivatie intact zijn gebleven. Ik heb altijd al nieuwe dingen willen ontdekken... en willen winnen. Ik kan dan ook nauwelijks wachten om de handschoen op te nemen."

Sebastien Loeb neemt afscheid van WTCC
Sebastien Loeb neemt afscheid van WTCC
De finalesraces in Qatar volgende week worden dus het laatste optreden van de populaire Fransman in het wereldkampioenschap voor toerwagens. Dankzij een sterke beurt in het Thaise Buriram en de tegenslag van Yvan Muller aldaar, staat Loeb momenteel tweede in de stand achter de inmiddels andermaal tot kampioen gekroonde Lopez. Loeb telt luttele vijf punten voorsprong op  maatje Muller, je kan er van op aan dat hij er komende vrijdag een erezaak van maakt om dat ook zo te houden!

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 19 november 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons