van der Horst

Sebring: Alonso en Toyota op pole - Pech voor Martin

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Terwijl in Australië het F1-seizoen op gang wordt geschoten, gaat het FIA WEC Super Season 2018/2019 zijn zesde wedstrijd in met de 1000 Miles of Sebring. Fernando Alonso en Kazuki Nakajima waren afgelopen nacht snelst in de Toyota #8 met een gemiddelde tijd van 1:40.318. De Spanjaard brak met zijn 1:40.124 bovendien het ronderecord op Sebring. De volledige eerste startrij is voor Toyota, de zusterwagen met startnummer 7 (Conway / Kobayashi / Lopez) was twee seconden sneller dan de Rebellion van Berthon, Laurent en Menezes.
De Russische SMP Racing BR1's pakten de vierde en vijfde tijd. Jackie Chan DC Racing palmt dan weer de eerste startrij in de LMP2 klasse in, met een achtste en negende tijd algemeen.

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
In GTE Pro was de pole voor Porsche, Michael Christensen en Kevin Estre hielden nipt de beide Ford GT's van Chip Ganassi achter zich. Maxime Martin was na teamgenoot Alex Lynn aan de beurt maar kon geen tijd noteren door een technisch probleem op de Aston Martin #97. In GTE Am kleurt de eerste startrij volledig Porsche, de Dempsey Proton Racing nummer 77 was anderhalve tiende van een seconde sneller dan de 911 RSR van Team Project One. De kwalificatie diende overigens even stilgelegd te worden na een crash van Luis Perez Companc in de Clearwater Racing Ferrari.

De 1000 Miles of Sebring worden vanavond (vrijdag) om 21u Belgische tijd op gang geschoten.

--- Uitslag Kwalificatie FIA WEC 1000 Miles of Sebring 2019 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 15 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 1000 Miles of Sebring.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons