van der Horst

Sebring Supersaturday krijgt een vervolg

Mirko Bortolotti
Mirko Bortolotti
Tijdens het weekend dat de 12 Hours of Sebring moest afgewerkt worden, kwam IMSA met een noodoplossing om de fans toch iets te geven in de vorm van de Sebring Supersaturday op iRacing. Het was een schot in de roos waarbij ze een grid van om en bij de 50 wagens bij elkaar kregen en waarop het publiek zeer positief reageerde. Gezien het succes plant John Doonan en co nog meer wedstrijden in, startend op 16 april.
Jesse Krohn, Bruno Spengler en Nicky Catsburg
Jesse Krohn, Bruno Spengler en Nicky Catsburg
Het principe voor de volgende races zal exact hetzelfde blijven als voor Sebring. Alle deelnemers zullen ondergebracht worden in de GTLM-klasse, waarbij zij de keuze krijgen uit vier verschillende wagens en dat in een veld waar maximum 50 piloten toegelaten zijn. In tegenstelling tot de eerste race zullen vanaf nu alle races doorgaan op donderdagavond en dat om de twee weken en daarbij houdt het zelfs niet op. IMSA gaat namelijk een puntensysteem introduceren, waarbij op het einde van de rit ook een kampioen gekroond wordt.

Op dit moment zal de eerstvolgende race doorgaan op 16 april op WeatherTech Raceway Laguna Seca, waarna het twee weken later richting Mid-Ohio SportsCar Course gaat. De volgende twee circuits zijn nog niet gekend, maar de finale zal op 11 juni afgewerkt worden op het virtuele Watkins Glen International. 

Foto's: IMSA - BMW MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 4 april 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons