van der Horst

Seizoen 2013 ingekort tot vijf meetings - Circuit Zolder van de kalender

Dutch GT Championship
Dutch GT Championship
Het gaat het HDI-Gerling Dutch GT kampioenschap niet voor de wind, Nissan trok zich terug en er dienen zich maar geen nieuwe deelnemers aan zodat men tot nu de kaap van de 10 wagens niet haalt. Om te vermijden dat men met zeer gereduceerde startvelden komt te zitten, heeft de organisatie besloten om nog enkel de races te weerhouden die tezamen met een ander kampioenschap verreden worden, namelijk de Europese GT4 Trophy of het Brits GT kampioenschap. Dat wil zeggen dat de manche voorzien op Circuit Zolder tijdens het SUPERSTARS@Zolder weekend komt te vervallen en ook de openingsrace op Zandvoort wordt geschrapt.
Het zijn moeilijke tijden voor het HDI-Gerling Dutch GT kampioenschap dat maar niet op cruisesnelheid geraakt. Interne ruzies en reclamaties deden heel wat deelnemers afhaken en het lijkt er niet op dat er vele team staan te trappelen om in te stappen in de koninginneklasse van de Nederlandse autosport. De Super Car Challenge en nu ook de BNL Porsche Cup bieden interessante en kostvriendelijke alternatieven. De organisatie wou niet terug van start gaan met een deelnemersveld dat amper tien wagens telt en besloot het kampioenschap te reduceren tot vijf meetings die allen tegelijkertijd met een buitenlands kampioenschap worden verreden, op uitzondering van het Masters of F3 weekend. De reden is niet enkel om steeds een degelijk startveld aan te bieden, maar ook de kosten va het kampioenschap serieus te drukken. Zo worden ook het aantal testdagen gereduceerd, mogen er maar acht banden per meeting gebruikt worden en worden de prestaties van de wagens teruggeschroefd naar het niveau van 2010. Eén gevolg van die kostenbesparing is dat de manche voorzien op het Circuit van Zolder eind juni van de kalender gehaald werd.

Vernieuwde kalender HDI-Gerling Dutch GT4 kampioenschap

08/09 juni: Dutch Power Pack Festival – Assen (met Europees GT4)
06/07 juli: Masters of Formula 3 – Zandvoort
26/27 juli: Total 24H of Spa – Francorchamps (met Europees GT4)
07/08 september : Trophy of the Dunes – Zandvoort (met Brits GT)
12/13 oktober : Formido Finaleraces – Zandvoort (met Europees GT4)

In onze autosport kalender kan u steeds de meest recente versie van de Dutch GT Championship kalender voor 2013 aantreffen.

Foto: Dutch GT  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons