van der Horst

Sepang: Stefano Comini snelt naar eerste TCR-zege ooit (race 1)

Pepe Oriola - Stefano Comini - Sergey Afanayev
Pepe Oriola - Stefano Comini - Sergey Afanayev
Stefano Comini heeft zaterdagmiddag in Sepang de allereerste TCR-race ooit gewonnen. De Zwitser nam de leiding in de tweede ronde en profiteerde van de duels achter zich om onbedreigd op een historische zege af te stevenen. Comini die voor rekening van Target Competition rijdt, kreeg op het podium het gezelschap van SEAT-merkgenoten Pepe Oriola en Sergey Afanayev, beiden voor het Team Craft-Bamboo Lukoil uitkomend.
 
TCR International Series - Sepang
TCR International Series - Sepang
Eerste non-SEAT-rijder werd Gianni Morbidelli die in zijn  West Coast Honda Civic TCR beslag legde op de vierde plaats voor Andrea Belicchi (SEAT Target Competition). Die snoepte de verrassende polesitter Kevin Gleason (Honda Civic WestCoast Racing) in de voorlaatste ronde alsnog de vijfde stek af.


Veertien deelnemers voor dit eerste treffen,  nu de Proteam Ford Focus van  Diego Romani (niet meteen op te lossen schakelbakproblemen) en de Campos Opel Astra's van Igor Skuz en Jordi Oriola  de grid niet haalden. Beide Opel's kampten met een te hoog oplopende motortemperatuur, een euvel dat dankzij nieuwe,grotere radiatoren inmiddels zou zijn opgelost zodat beide rijders morgen wel aan de aftrap van race 2 komen.

Kevin Gleason - WestCoast Racing Honda Civic
Kevin Gleason - WestCoast Racing Honda Civic
De Race: Polesitter Kevin Gleason wist de leiding tot het einde van de openingsronde te behouden maar zag naderhand Comini aan zich voorbijgaan. Waarop zich een leuke strijd om de tweede plaats ontspon tussen de SEAT's van Afanasyev en Oriola en de Honda's van Gleason en Morbidelli. Oriola snoepte Afanasyev vrij snel de tweede plaats af maar kon de kloof van vier seconden naar leider Comini nooit meer dichtrijden. Kevin Gleason liet zijn oog vallen op Afanasyev's derde stek maar de Amerikaan vergde daarbij teveel van zijn banden en viel finaal nog achter Morbidelli en Belicchi terug. Van de finishers kon enkel Yu Siu Fung,elfde, geen punten sprokkelen.

In het opgavepark vonden we achteraf de beide Liqui Moly Team Engstler Audi TT's van 'der Franz' (beschadigde voorophanging als gevolg van contact met Morbidelli bij de start) en Mikhail Grachev (motorprobleem) terug. Ook René Münnich (WestCoast Racing) haalde de finish niet als gevolg van - wellicht - benzinepompproblemen.

Zondag staat de tweede race op het programma. Daarin vertrekt veteraan Jordi Gené vanop de pole nadat de Spanjaard in Q2 op de tiende plaats was geëindigd.

Uitslag kwalificatie: klik hier
Uitslag Race 1: klik hier

Kampioenschap:

1  Stefano Comini 28p
2  Pepe Oriola 18
3  Sergey Afanasyev 15
4  Andrea Belicchi 14
5  Kevin Gleason 13
6  Gianni Morbidelli 12
7  Jordi Gené Guerrero  6
8  Michel Nykjær 4
9  Ferenc Ficza  2
9  Franz Engstler 2
11  Lorenzo Veglia 1
11  René Münnich  1

Foto's: TCR Intl.SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zaterdag 28 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sepang 12 Hours.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons