van der Horst

Sergey Sirotkin naar Fortec Motorsport

Sergey Sirotkin
Sergey Sirotkin
Sergey Sirotkin betwist uiteindelijk een tweede seizoen in de Formule Renault 3.5, nadat hij in tegenstelling tot eerdere berichten niet werd ingelijfd als rijder bij het Sauber F1 team. De Rus maakt echter de overstap van het ISR naar Fortec Motorsport, het team dat in 2012 kampioen werd met Frijns en vorig jaar nog Stoffel Vandoorne naar de vicetitel leidde. Sirotkin kan nu al als één van de favorieten voor de titel bestempeld worden.
Sergey Sirotkin werd vorige zomer, dankzij de inbreng van Russische sponsors, naar voor geschoven als een van de twee rijders bij het Sauber F1 Team. Uiteindelijk achtte het Zwitserse team de 18 jarige Rus te jong en te weinig ervaren om al door te stoten tot de hoogste klasse van de autosport en besloot uiteindelijk het contract van Esteban Gutiérrez met één jaar te verlengen. Sirotkin kreeg wel de post van reserverijder
Sergey Sirotkin - ISR
Sergey Sirotkin - ISR
aangeboden maar moest wel uitkijken naar een nieuw raceprogramma. De Rus besloot dan maar om er nog een jaar Formule Renault 3.5 bij te doen en koos wijselijk voor het competitieve Fortec Motorsport om beter te doen dan de negende plaats in het kampioenschap die hij verleden jaar behaalde. De tweede wagen van het Britse team zal volgend jaar bestuurd worden door de Brit Oliver Rowland.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op maandag 6 januari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons