van der Horst

Silverstone: 25 Pro Cup wagens strijden zondag voor de zege

start 2015 Blancpain Endurance Series Monza
start 2015 Blancpain Endurance Series Monza
Komende zondag vindt in Silverstone alweer de tweede manche van de Blancpain Endurance Series plaats. Vorig jaar was het Engelse circuit nog het toneel van de debuutzege van de Bentley Continental GT3, met piloten Guy Smith, Andy Meyrick en Steven Kane achter het stuur. Komend weekend staat het drietal opnieuw aan de start in hun Bentley, al zal men de nodige tegenstand krijgen van onder meer de nieuwe Lamborghini Huracàn, die tijdens de openingswedstrijd in Monza zeer snel bleek te zijn, en ook het Belgische WRT, dat afgelopen weekend nog de zege pakte tijdens de 24 uren van de Nürburgring. 61 wagens is meteen ook de grootste BES-grid ooit - de 24 uren van Spa uiteraard niet meegerekend - terwijl de vooruitzichten voor de 1000km van Paul Ricard zowaar nog beter zijn.
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Norbert Siedler en Rinat Salikhov, die de openingsrace in Monza op hun naam schreven, krijgen in Engeland versterking van Marco Seefried, de #333 Rinaldi Racing Ferrari schuift zo wel door van de Pro-Am klasse naar de Pro Cup. Ook bij WRT vallen er wijzigingen te noteren, zo zal de #2 Audi ditmaal bestuurd worden door James Nash, David Hallyday en Philippe Gaillard (Pro-Am). Stéphane Ortelli, in Monza nog actief op nieuwe R8 LMS die toen dat startnummer droeg, neemt in Silverstone plaats in de #3 Audi van Frank Stippler en Stéphane Richelmi. Vlak na de 24 uren van de Nürburgring verschijnen er in het Verenigd Koninkrijk dus geen nieuwe R8's aan de start, daar ook Phoenix Racing teruggrijpt naar het oude model. 

Von Ryan Racing - McLaren 650S GT3
Von Ryan Racing - McLaren 650S GT3
Ook Schubert BMW verschijnt onverwacht aan de start in de Blancpain Endurance Series. Dominik Baumann zal de #120 komend weekend delen met Maximilian Sandritter. Marc Basseng vervangt Eduardo Mortara aan boord van de Sainteloc Audi die verder bemand wordt door N24 winnaar Edward Sandström en Greg Guilvert. Nicolas Lapierre valt dan weer in voor Bruno Senna op de tweede Von Ryan McLaren, terwijl Matheus Stumpf nog eens in actie komt voor BMW Team Brasil. De komst van Jan Seyffarth naast Kenneth Heyer en Miguel Toril zorgt ervoor dat de Car Collection Motorsport Mercedes #33 promoveert naar de Pro Cup.

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Er staan voorlopig niet minder dan 61 wagens op de inschrijvingslijst. De wedstrijd wordt zondag op gang geschoten rond de klok van kwart voor vier. Voorts zouden we later deze week ook de uitkomst van het beroep tegen de uitsluiting van de GRT Lamborghini Huracan GT3 in Monza moeten kennen.

--- DEELNEMERSLIJST BES SILVERSTONE (PDF) ---


Foto's: Martijn Wouters & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op maandag 18 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons