van der Horst

Silverstone: Vanthoor en Vervisch tevreden na top tien-klassering

#75 ISR Audi R8 LMS ultra
#75 ISR Audi R8 LMS ultra
Laurens Vanthoor en Frédéric Vervisch slaagden er vanmorgen in een top tien-klassering uit de brand te slepen tijdens de kwalificaties. Vanthoor, in de WRT Audi, prijkte zelfs tot kort voor het einde bovenaan de tabellen, maar zijn tijd werd nog door twee wagens, waaronder die van Wolfgang Reip, verbeterd. Vervisch, uitkomend in de ISR Audi, haalde van zijn kant dan weer net de top tien.
  • Skylimit Events
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Vanthoor: "Ik kon slechts een drietal snelle rondjes afwerken in Q3 alvorens ik naar binnen moest komen, nog voor het einde van de sessie. De reden was dat mijn teamgenoot Robin Frijns in Q2 veel rondjes had gereden en dus al veel benzine had verbruikt. Dat ik daarna nog geklopt werd door twee wagens is niet zo erg, ik ben tevreden met onze snelheid vandaag. In mijn eerste snelle ronde ging ik wat te breed. Mijn tweede rondje was iets beter, maar mijn snelste tijd klokte ik in mijn derde en laatste ronde, ondanks één of twee tragere wagens die ik diende te passeren. We slaagden er bovendien ook in één setje nieuwe slicks over te houden voor de race straks."

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Vervisch: "We hebben de auto nog wat kunnen verbeteren tegenover gisteren, ik ben dus vrij tevreden. Zeker omdat er nog wat marge zit op mijn uiteindelijke rondetijd, ik schat dat ik door het verkeer zo'n halve seconde heb verloren onderweg. Nu afwachten wat het weer doet, het is momenteel vrij wisselvallig en het zal afwachten worden of we al dan niet regen gaan krijgen."

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 24 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons