van der Horst

Silverstone: WRT en Laurens Vanthoor primus in prekwalificatie

#1 WRT Audi R8 LMS ultra
#1 WRT Audi R8 LMS ultra
Na de besttijd in de vrije training vanmorgen was het in de vooravond tijdens de prekwalificatie opnieuw een Audi uit de stal van WRT die de tabellen aanvoerde. De #1 van Laurens Vanthoor, Robin Frijns en Jean-Karl Vernay bleef de #12 TDS BMW van Dermont, Perera en Hassid en de #6 Phoenix Audi van Thong, Lee en Winkelhock voor. De sessie moest alweer enkele keren onderbroken worden, maar we zagen gelukkig geen grote schadegevallen.
  • Heinz Performance
#12 TDS Racing BMW Z4
#12 TDS Racing BMW Z4
De top tien bleef nog net binnen één seconde van mekaar, tweede Belg in de rangschikking was Maxime Soulet in de #8 Bentley die hij deelt met Maximilian Buhk en Andy Soucek. Hij eindigde als achttiende, zeven plaatsen beter dan Frédéric Vervisch in de #75 ISR Audi. Adrien de Leener tikte als zesendertigste aan in de #52 AF Corse Ferrari, terwijl de #15 Boutsen-Ginion BMW, die in de bronze-sessie nog van de baan ging, pas als vierenvijftigste geklasseerd werd.

--- Uitslag Prekwalificatie BES Silverstone 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 23 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons