van der Horst

Silverstone: "Zoveel verkeer, niet normaal!"

Door de vele auto's op de baan bleven kleine incidenten, zoals deze spin van een WRT Audi, niet uit.
Door de vele auto's op de baan bleven kleine incidenten, zoals deze spin van een WRT Audi, niet uit.
Tijdens de eerste vrije training voor de Blancpain Endurance Series op zaterdagmorgen zagen we liefst 62 wagens op de baan, afgezien van de 24 Uren van Spa een nieuw record voor het kampioenschap. Dat succes brengt ook nadelen met zich mee, zo ondervonden de piloten vanmorgen. Silverstone is nu niet meteen een kort circuit, maar in bijvoorbeeld The Loop, een aaneenschakeling van korte bochten, zagen we bij momenten heel wat auto's vechten voor elke korrel asfalt.
  • Skylimit Events
Craig Dolby
Craig Dolby
Craig Dolby: "Er was vanmorgen echt enorm veel verkeer op de baan, in het geharrewar spinden ook enkele auto's, rechts stond een Audi, links een Mercedes" grapt de Brit, die na de Sprint Series twee weken geleden in Brands Hatch wederom een thuisrace afwerkt. "Het verkeer leidde er wel toe dat we niet echt een snelle tijd konden neerzetten, maar als je al onze sectortijden optelt moet een plaats in de top tien mogelijk zijn."

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Ook Frédéric Vervisch toonde zich, ondanks een minder goede tijd, optimistisch voor de kwalificaties van morgen. "We reden op hele oude banden, dat verklaart onze relatief lage positie van vanmorgen. Anderzijds denk ik dat het moeilijk gaat worden om met onze Audi de WRT Audi's echt te gaan bedreigen. Maar we gaan uiteraard niet nalaten het te proberen!"

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 23 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons