van der Horst

Silverstone: GRT Lamborghini op pole - Derde tijd voor Martin

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
De Grasser Racing Team Lamborghini droeg de goede vorm van gisteren over naar de kwalificatie; Mirko Bortolotti slaagde er tijdens Q3 in een 1:58.469 op de tabellen te zetten, ruim voldoende voor de pole. De ISR Audi van Franck Perera, die tijdens de Sprint Cup-manche vorige week in Brands Hatch nog de eerste plaats pakte, start naast de Lamborghini op de eerste rij. De #99 Rowe Racing BMW M6 GT3 van ondermeer Maxime Martin pakte de derde plaats, met dank aan Alexander Sims.
Frédéric Vervisch en Will Stevens
Frédéric Vervisch en Will Stevens
De HTP Mercedessen #84 en #85 staan straks respectievelijk als vierde en zesde op de grid, zij worden geflankeerd door een erg sterk rijdende Emil Frey Racing Jaguar. Op de #1 WRT Audi van de broers Vanthoor en Frédéric Vervisch werden gisteren nog heel wat dingen aangepast om de balans goed te krijgen, de auto eindigde net buiten de top tien op de elfde plaats. Vervisch en de oudste Vanthoor waren vanmorgen wel erg aan mekaar gewaagd; Laurens benaderde in Q3 de tijd van Vervisch, gezet in Q2, tot slechts vier duizendsten van een seconde.

Stef Vancampenhoudt
Stef Vancampenhoudt
De Bentley van ondermeer Wolfgang Reip en Maxime Soulet eindigde ietwat teleurstellend pas als 27e in een middenveld waarin de tijden enorm dicht bij mekaar lagen. Zo geraakte de WRT Audi van Adrien de Leener ook niet verder dan de 38e plaats. Louis Machiels (Lamborghini) start straks rond de klok van 16u als 18e, terwijl de Ferrari van Bernard Delhez de 41e plaats inpalmt. Die auto heeft wel de pole in de Am Cup, Stef Vancampenhoudt en Pierre Ehret starten daarin als zesde en 49e algemeen. Vancampenhoudt arriveerde pas vanmorgen in Silverstone nadat hij gisteren nog in actie kwam in de VLN op de Nürburgring.

Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
De kwalificatie verliep allesbehalve probleemloos, Q1 diende al ingekort te worden na een aanrijding tussen de #23 Nissan en de #51 Ferrari. De Italiaanse bolide belandde onzacht in het decor terwijl de Nissan met een lekke band rechtsvoor de pits moest opzoeken. Op dat moment verloor ook de Aston Martin #44 een wiel, het moment voor de koersdirectie om de sessie stil te leggen. Even later in Q2 zagen we opnieuw de rode vlag nadat Nyls Stievenart met zijn Ferrari #42 in de grindbak belandde.

--- UITSLAG BLANCPAIN GT QUALIFYING SILVERSTONE 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 15 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons