van der Horst

Silverstone: Alonso topt FP3 - Ford domineert GTE

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Vanochtend stelde Fernando Alonso in de Toyota #7 de besttijd van gisteren nog wat scherper. Met 1:37.677 in pas zijn tweede rondje dook hij bijna een seconde onder de tijd van José Maria Lopez in de zusterwagen. De startnummer 8 realiseerde overigens pas de vierde tijd in de sessie van vandaag achter de beide SMP Racing BR1-bolides. De beide Rebellions vervolledigden de top zes, de startnummer 1 is dus hersteld na de klapper van Bruno Senna gisteren.
Ford GT
Ford GT
In LMP2 zwaaiden vier Oreca's de plak, TDS Racing voor de beide Jackie Chan Racing-wagens en de Dragonspeed. Ford overklaste nog steeds de concurrentie in de GTE Pro-klasse met een één-tweetje voor de Amerikaanse bolides. Maxime Martin en Alex Lynn lukten pas de achtste tijd in de Aston Martin terwijl de zusterwagen als derde eindigde. Het Britse merk was wel de beste in GTE Am met de gekende tandem Dalla Lana - Lamy - Lauda in de startnummer 98.

De kwalificaties in GTE beginnen al om 13u, de LMP-wagens volgen om 13u25.

--- Uitslag Vrije Training 3 FIA WEC 6 Hours of Silverstone 2018 (PDF) ---

Foto's: Racing Interrnational Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 18 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Silverstone.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons