van der Horst

Silverstone: Minshaw wint kwalificatierace - Vandierendonck mist nipt podium

Start Kwalificatierace Silverstone
Start Kwalificatierace Silverstone
Jon Minshaw zette vanochtend zijn pole positie van gisteren mooi om in een zege tijdens de Qualifying Race van de Blancpain GT Sports Club in Silverstone. Cédric Leimer zorgde achter de Brit voor een één-tweetje voor Lamborghini in de slechts 20 minuten durende wedstrijd. Nicolas Vandierendonck leek op weg naar de derde podiumtrede maar die ging in extremis nog naar Karim Ojjeh in de Boutsen Ginion BMW M6 GT3.
  • Heinz Performance
Louis-Philippe Soenen - AF Corse
Louis-Philippe Soenen - AF Corse
Dat wil zeggen dat Vandierendonck straks als vierde de Main Race mag aanvatten, die begint om 18u20 Belgische tijd. Patrick Van Glabeke kon in zijn Ferrari wat plaatsen goedmaken en tikte uiteindelijk als dertiende aan in zijn AF Corse Ferrari 488 GT3. Louis-Philippe Soenen eindigde in een soortgelijke bolide als 16e, meteen goed voor de laatste podiumtrede in de Iron Cup.

--- Uitslag Kwalificatierace Blancpain GT Sports Club Silverstone 2017 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 13 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons