van der Horst

Silverstone: Minshaw op pole - Vandierendonck derde

Nicolas Vandierendonck - Shipex by Ombra Racing
Nicolas Vandierendonck - Shipex by Ombra Racing
Jon Minshaw pakte in de vooravond op het circuit van Silverstone de pole voor de kwalificatierace van de Blancpain GT Sports Club. Een mooi thuissucces dus voor de Brit en zijn team Barwell Motorsport, Cédric Leimer reed in de Autovitesse Garage Lamborghini Huracàn GT3 de tweede tijd. Nicolas Vandierendonck, eveneens in een Lamborghini, was de snelste Belg op de derde plaats en mag morgen dus ook in die positie de start nemen van de Qualifying Race.
Patrick Van Glabeke - AF Corse
Patrick Van Glabeke - AF Corse
Louis-Phillipe Soenen nam geen onnodige risico's op de natte baan en klokte af als 16e in zijn AF Corse Ferrari 488 GT3 #50. Hij start als tweede in de Iron Cup, net achter Klaus Dieter Frers. Patrick Van Glabeke, eveneens in een Ferrari van AF Corse, liet zich verrassen door de verraderlijke omstandigheden en spinde van de baan. Hij liet geen tijd noteren en moet morgen als 19e aan de kwalificatiewedstrijd beginnen. Het startschot daarvan wordt gegeven om 12u10, later op de dag gevolgd door de Main Race van 40 minuten om 17u20.

--- Uitslag Kwalificatie Blancpain GT Sports Club Silverstone 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sports Club op vrijdag 12 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons