van der Horst

Silverstone: Tanner Foust wint in ARX

Tanner Foust - VW Beetle
Tanner Foust - VW Beetle
Naast het World RX, was Silverstone ook het toneel van het American RX, het vroegere Global RX dat van de ondergang werd gered door IMG en in Silverstone zijn eerste en enige race kent buiten het Amerikaanse continent. Het ARX zal ook het World RX volgen richting Canada en Circuit of the Americas in Austin, Texas.
ARX in Silverstone
ARX in Silverstone
Het reglement van het Amerikaans kampioenschap werd bijgeschaafd en zodoende zijn de wagens identiek aan degene van het World RX. Enkele ronkende namen ook met Tanner Foust en Scott Speed die uitkomen voor Volkswagen Andretti Rallycross met een Beetle, het trio Sandell, Atkinson, Higgins met Subaru WRX STI van Subaru Rally Team USA, Timo Scheider, René Munnich, Liam Doran, enz.

De eerste race van het seizoen werd gewonnen door Foust in zijn VW Beetle voor zijn teammaat Scott Speed en Liam Doran in zijn Citroën DS3. Het leek er een tijdlang op dat Timo Scheider de tweede podiumtrede zou inpalmen, maar de ex-DTM ster dook naast de baan.

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Internationaal op maandag 28 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Great Britain.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons