van der Horst

Silverstone: Toyota nog ietsje sneller in FP2 - Martin P2

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
De tweede vrije training voor de 6 Hours of Silverstone verliep een pak rustiger dan de eerste. De snelste wagen bleef wel dezelfde, de Toyota #7 van Conway, Kobayashi en Lopez ging wel bijna anderhalve seconde sneller dan vanmiddag. 1:38.536 was de nieuwe besttijd gezet door de Argentijn in iets koelere temperaturen. De zusterwagen #8 van ondermeer Fernando Alonso tikte opnieuw als tweede aan, de derde tijd was voor de SMP Racing BR1 #17.
  • Footprints
De Rebellion #3 was vierde terwijl we de zusterwagen niet in actie zagen na de crash van Senna in FP1. Ook de ByKolles wagen kwam niet naar buiten daar de monteurs bezig waren met het installeren van een nieuwe motor. Het Britse team hoopt dan ook morgenvroeg tijdens de derde en afsluitende vrije training opnieuw in actie te komen.

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
In GTE Pro leek het er lang op alsof de nieuwe Aston Martin eens een sessie zou aanvoeren. Maxime Martin's teamgenoot Alex Lynn zag zijn tijd echter nog nipt verbeterd door de Ford #67 van Harry Tincknell in de laatste minuten van de sessie. Zo zagen we opnieuw een Ford op kop, ook in GTE Am zwaaide een Dempsey Proton Racing Porsche andermaal de plak.

--- Uitslag Vrije Training 2 FIA WEC 6 Hours of Silverstone 2018 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 17 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Silverstone.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons