van der Horst

Singapore: Hamilton vooraan na vrije trainingen – Alonso verrast

Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de snelste oefentijd neergezet op de eerste dag van de GP van Singapore. Niet Rosberg (Mercedes) zoals naar gewoonte maar een verrassend snelle Fernando Alonso (Ferrari) klokte de tweede dagtijd, de Spanjaard had eerder in de morgen al de beste tijd gereden tijdens de tragere eerste vrije training. Rosberg kon echter zijn kansen niet verdedigen gezien de sessie onderbroken werd na een sortie van Maldonado, net op het moment dat de Duitser aan zijn snelle rondes ging beginnen. Daniel Ricciardo (Red Bull) volgde met de derde tijd voor Kimi Räikkönen (Ferrari) en Sebastian Vettel (Red Bull).
  • Qvick Motors
Fernando Alonso was ietwat verassend de snelste man in de eerste vrije training voor de GP van Singapore met een rondetijd van 1:49.056. De Ferrari-rijder bleef de twee Mercedes-piloten Lewis Hamilton en Nico Rosberg voor. Daarop volgden de beide Red Bull-rijders met Sebastian Vettel voor Daniel Ricciardo; de wereldkampioen kende op het einde van de sessie wel motorproblemen en zocht in allerijl de pits op. De zesde tijd was voor Jean-Eric Vergne maar ook hij kende problemen met zijn wagen en moest de sessie vroegtijdig beëindigen om de batterij te laten vervangen. Kimi Räikkönen (Ferrari) zette de zevende tijd neer  maar al op twee seconden van de tijd van zijn ploegmaat Alonso.

Lewis Hamilton - Mercedes AMG
Lewis Hamilton - Mercedes AMG
In de namiddag liet Hamilton super soft banden zetten op zijn Mercedes en hij lukte een nieuwe besttijd in 1:47.490. Rosberg werd in zijn snelle ronden gehinderd door een sortie van Maldonado en bleef steken op de dertiende plaats. Fernando Alonso toonde zich opnieuw de grootste tegenstander van de Mercedes-rijders en klokte als tweedeaf  op één tiende seconde van Hamilton. Daniel Ricciardo volgde met de derde tijd voor Räikkönen en Vettel die maar vijf ronden kon afleggen nadat hij moest wachten tot zijn wagen klaar was na de panne in de morgensessie. Daarachter kregen we beide Mc Laren’s voor de beide Force India’s en Kvyat die de top tien afsloot. De Williams-wagens vonden geen grip en lieten teleurstellende tijden optekenen en eindigden de sessie op de zeventiende en achttiende plaats.

Foto's: Georges De Coster  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons