Snetterton: Moeilijk weekend voor Ulysse De Pauw

Ulysse De Pauw - Douglas Motorsport
Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport), onze vertegenwoordiger in het Britse F3 BRDC kampioenschap, behaalde vorig weekend op de omloop van Snetterton niet de verhoopte resultaten. Motorproblemen en een lekke band verhinderden De Pauw immers om zich in de top vijf te plaatsen bij ieder van de drie races op het Britse circuit.
Al van bij de vrije trainingen kwam aan het licht dat de motor niet zijn volle kracht leverde en bovendien reageerde de wagen niet naar behoren. Meer dan een dertiende startplaats voor race 1 zat er niet in. In die eerste wedstrijd won De Pauw twee plaatsen en eindigde op de elfde plaats. Voor de tweede race werd de motor vervangen en de afstelling van de wagen werd volledig herzien, maar een aanrijding in de eerste bocht met een lekke band als gevolg maakte dat een goed eindresultaat opnieuw niet mogelijk was. De derde race verliep eindelijk zonder noemenswaardige problemen en De Pauw klasseerde zich er als zevende. Al met al niet de resultaten waar onze landgenoot op gehoopt had.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 22 mei 2019.