van der Horst

Sotchi: Dubbel voor DAMS in de hoofdrace

Alexander Albon - DAMS
Alexander Albon - DAMS
Alex Albon en Nicholas Latifi schonken DAMS de dubbel in de hoofdrace voor de formule 2 in Sotchi. Nyck de Vries (Prema Racing), die van op de pole vertrokken was, kwam als derde over de lijn. Lando Norris (Carlin) moest het strijdtoneel vroegtijdig verlaten en ziet George Russell (ART GP), die vierde finishte, verder uitlopen in het kampioenschap.
Nyck de Vries - Prema Racing
Nyck de Vries - Prema Racing
Nyck de Vries nam bij de start de leiding voor George Russell, terwijl Lando Norris terugviel naar de vijfde positie. De piloten die op super soft banden startten zagen hun banden uitermate snel slijten waardoor ze binnen moesten komen nog voor er zeven ronden waren afgelegd. Norris miste zijn stand en in het geharrewar dat volgde werd een wiel niet goed vast gezet wat leidde tot de opgave van de Brit.

George Russell - ART GP
George Russell - ART GP
Artem Markelov (Russian Time), die achteraan estart was, bevond zich zo onverwacht vooraan het peloton voor Antonio Fuoco (Charouz Racing) en Niko Kari (MP Motorsport). Uiteindelijk moesten de koplopers, die op soft banden gestart waren, op 10 ronden voor het einde toch binnenkomen voor hun bandenwissel maar bij Markelov liep die volledig mis. Wanneer iedereen nieuwe rubbers gestoken heeft bevond Albon zich op kop voor de Vries, maar de Nederlander verloor op het einde nog een plaats aan Latifi. Sergio Sette Câmara (Carlin) werd vierde na de Vries en Russell, Sergio Sette Câmara (Carlin), Antonio Fuoco, Alessio Lorandi (Trident), Roberto Merhi (Campos Racing), Nirei Fukuzumi (Arden) en Tadasuke Makino (Russian Time) maakten de top tien vol.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 29 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Rusland.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons