van der Horst

Sotchi: George Russell op weg naar de titel

George Russell
George Russell
Met een zege in de sprintrace te Sotchi heeft George Russell (ART GP) een grote stap richting titel gezet, temeer daar zijn directe rivaal in het kampioenschap Lando Norris (Carlin) geen punten scoorde. Voor Russell was het al de zesde zege dit seizoen, in Rusland haalde hij het voor Sergio Sette Câmara (Carlin) en Alex Albon (DAMS).
George Russell - ART GP
George Russell - ART GP
Al vlak na de start werd de safety car de baan opgestuurd nadat Alessio Lorandi (Trident) en Nicholas Latifi (DAMS) op elkaar ingereden waren. Nirei Fukuzumi (Arden), vanop de pole vertrokken, had dan de leiding in handen maar al snel na de herstart werd hij gepasseerd door George Russell. Halverwege de race begon het te regenen en moest er overgeschakeld worden naar regenbanden. Russell verloor wat tijd bij de wissel maar voelde zich als een vis in het water op de natte piste en nam al snel terug het voortouw in de wedstrijd. Russell kwam als eerste over de streep voor Sette Câmara, Albon, Nyck de Vries (Prema Racing) en Artem Markelov (Russian Time). Roberto Merhi (Campos), Nirei Fukuzumi en Dorian Boccolacci (MP Motorsport) pakten de resterende punten.

Alexander Albon - DAMS
Alexander Albon - DAMS
Lando Norris verdween uit de wedstrijd na een klapband nadat hij eerder al een stop & go had gekregen wegens het niet respecteren van zijn plaats in de opwarmronde en maakt zo goed als geen kans meer op de titel. Alex Albon ligt nu tweede in de puntenstand maar op 37 punten van Russell.

Foto's: Racing International Photography
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons