van der Horst

Spa 400: Probleemloze race levert VDS Racing Adventures MARC Focus V8 de zege op

VDS Racing Adventures - Marc Focus V8
VDS Racing Adventures - Marc Focus V8
De openingsmanche van de BGDC, die zondag over 400 minuten betwist werd op de omloop van Spa-Francorchamps, werd gewonnen door de VDS Racing Adventures MARC Focus V8 van Raphaël van der Straten, Thierry de Latre du Bosqueau en José Close. De rode bolide was de enige van de favorieten die van problemen gespaard bleef en dat was voldoende om na meer dan 6 uren racen als eerste over de finishlijn te bollen. De RXC Domec van Bourdouch/Daniels/Engelen, die van op de pole was vertrokken en aanvankelijk de leiding in handen had, werd na 2 uren race het slachtoffer van een aanrijding en verloor daardoor veel tijd in de pits. De wagen zou uiteindelijk nog als derde finishen.
Icepol RT - Renault Megane Trophy
Icepol RT - Renault Megane Trophy
Ook de BMW M3 van Sluys/Grouwels/Lanting behoorde tot de kanshebbers op de zege, maar een lang uitgelopen pitstop en een stop & go maakten dat de bolide strandde op de tweede plaats. De Porsche 991 GT3 Cup van Meulders/De Wilde/Renmans won de race vorig jaar, maar moest ditmaal helemaal achteraan starten nadat de wagen niet deelnam aan de kwalificatie. Een kapotte alternatorriem stopte de opmars van de Duitse wagen en het was op een teleurstellende achtste positie dat de Porsche ingezet door Speedlover de race afsloot. Uitkijken was het naar het debuut van de Renault Mégane Trophy van Divoy/Asnong/Frère. De wagen was zeker snel, maar een contact met de bandenmuur stopte het elan van de gele bolide die als zevende algemeen werd geklasseerd.

Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Achter de tenoren werd er hevig strijd geleverd voor de zege in de Divisie 2 tussen de twee Peugeot 308 Cup van Semoulin/Semoulin/Heyninck (Semspeed) en De Robiano/Dupont (DRM Motorsport). Na een spannend duel ging de klassezege en de vierde plaats algemeen naar de wagen van Semspeed op 2 ronden gevolgd door het groene exemplaar van DRM Motorsport. De Peugeot’s RCZ, die vorig jaar de klasse domineerden, moesten zich neerleggen bij de dominantie van de nieuwe 308 Cup. Het exemplaar van Hortulanus/Dussoul/Burton pakte nog de zesde plaats algemeen (derde in divisie 2), maar de RCZ van Heinen/Hayot moest de strijd staken met een stukke benzinepomp. De SEAT Leon MKII van Bailly/Vannetelbosch/Kirten en de BMW M235 i van de familie Buffet maakten de top tien vol.

De divisie 1 werd logischerwijze gewonnen door de Porsche Boxster van Neutelers/Beeckman/Denis voor de Renault Clio van van Simon/Zahnen/Charlier. Zesentwintig wagens haalden uiteindelijk de eindmeet. De volgende race van de BGDC is de Dijon 300 op 28 en 29 april.

Voor meer foto's kijk HIER

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 16 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa 400.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons