van der Horst

Spa: Brits GT met Aston Martin Brussels en BMW Marc VDS Racing Against Cancer

Brussels Racing Aston Martin Vantage V8
Brussels Racing Aston Martin Vantage V8
Dit weekend wordt de vierde manche van het British GT betwist op de omloop van Spa-Francorchamps. De 120 minuten durende race wordt zaterdag afgewerkt in het voorprogramma van de 25 uren VW Fun Cup, de vrije trainingen en kwalificatie worden al op vrijdag betwist. Op de inschrijvingslijst die een dertigtal deelnemers telt staan ook de namen van twee Belgische teams. Zo haalt Aston Martin Brussels zijn Aston Martin Vantage GT3 nog eens boven voor de huispiloten Michaël Schmetz en Tim Verbergt. Marc VDS Racing heeft de wagen die in het kader van Racing Against Cancer deelneemt aan de 24H Spa, ingeschreven voor Bas Leinders en Pascal Witmeur.
Tim Verbergt
Tim Verbergt
Dit jaar kregen we de Aston Martin Vantage V8 GT3 van Aston Martin Brussels, die vorig jaar uitkwam in het BRCC, nog niet te zien. Na het verbieden van GT3 wagens in het BRCC was er even sprake van uit te wijken naar de GT Open serie, maar dat plan realiseerde zich niet. Begin dit jaar liep dan het gerucht dat de Vantage de openingsraces van de Supercar challenge te Zolder zou betwisten, maar ook dat plan viel in het water. Dit weekend zou het team dan eindelijk toch zijn wagen nog eens inzetten en dit ter gelegenheid van het Brits GT op Spa. Net als in de BRCC vorig jaar vinden we Michaël Schmetz en Tim Verbergt terug aan het stuur van de Engelse bolide.

Ook de Marc VDS Racing Against Cancer BMW Z4 GT3 staat op de inschrijvingslijst maar in tegenstelling tot de Aston Martin zal de BMW niet deelnemen aan de race. Bedenker van de actie ten voordele van de kankerbestrijding Pascal Witmeur zal samen met Bas leiders enkel uitkomen in de twee vrije trainingen en de kwalificatiesessie op vrijdag. Witmeur die plant om de wagen te besturen in de 24
Marc VDS RAcing BMW Z4 GT3 'Pappy's'
Marc VDS RAcing BMW Z4 GT3 'Pappy's'
Hours of Spa heeft al 15 jaar niet meer achter het stuur van een racewagen gezeten en kan dringend enige training aan het stuur van een moderne performante GT wagen gebruiken. Bas Leinders grijpt het bezoek van het Britse GT kampioenschap aan het circuit van Spa aan om de Brusselaar te laten wennen aan de wagen. Voor de gelegenheid zal er ook een tweede stoel in de wagen geïnstalleerd worden, zodat Leinders naast Witmeur kan plaatsnemen om hem alzo van nabij te begeleiden bij zijn eerste stappen in de BMW Z4 GT3.

Foto's: Niels Vaeck, Martijn Wouters & Hans Van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op woensdag 8 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25 Hours VW Fun Cup.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons