van der Horst

Spa: Druk weekend met de GT Open als blikvanger

International GT Open @ Francorchamps 2022
International GT Open @ Francorchamps 2022
Wie dit weekend geen plannen heeft, kan gerust eens overwegen om richting het circuit van Spa-Francorchamps te trekken. De GT Open houdt dit weekend er zijn jaarlijks evenement en voor de hoofdact alleen al kan men rekenen op een mooi startveld. Maar liefst 53 wagens zullen namelijk zondag een race van meer dan twee uur afwerken. En dan zwijgen we nog over het nevenprogramma dat ook goed gevuld is.
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
Voor een tweede jaar op rij gaat de GT Open geen twee races afwerken op Spa-Francorchamps, maar één race van twee uur en twintig minuten. Een gesmaakt concept, wat nu verder uitgebreid word. Dit jaar gaat de GT Cup Open ook deelnemen aan deze endurance race. Hiermee krijgen we een groot startveld van maar liefst 53 wagens. In GT open hebben we natuurlijk ook de nodige verschillende merken aan de start, maar het is vooral AF Corse dat de kroon spant en zes wagens inzet. Daar is er ook een bij voor Laurent De Meeus. Daarnaast komt ook Street-Art Racing aan de start met een Aston Martin Vantage GT3.

Q1-trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Q1-trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Natuurlijk hebben we ook landgenoten in de GT Cup Open, met dank aan Q1-Trackracing. Het Belgisch team heeft twee Porsche 992 GT3 Cup's die ingezet worden voor Xander Przybylak en Laurent Vandervelde, terwijl de andere wagen door Nicolas Vandierendonck gedeeld wordt met Fidel Castillo. Terwijl de GT Open de hoofdrace van het weekend vormt, zijn er nog tal van andere kampioenschappen van de partij. Zo werkt TCR Europe en TCR World Tour ieder twee wedstrijden af en krijgen we ook twee verschillende kampioenschappen met eenzitters te zien. Dit met dank aan de Euroformula Open en de Italian Formula 4, waar Aurelia Nobels zal rijden in de door Iron Dames getooide wagen. Tot slot zijn er ook de Clio Cup Series die de laatste slots innemen en met meer dan 60 wagens afzakken naar de Ardennen. Redenen genoeg om af te zakken naar Spa-Francorchamps dit weekend!

Foto's: Thomas Smets - GT Open - GT Cup Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op vrijdag 26 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons