van der Horst

Spa: Eerste zege voor Dennis Olsen - Muth 13e

Dennis Olsen - SSR Performance Porsche
Dennis Olsen - SSR Performance Porsche
Vanmiddag pakte Dennis Olsen zijn debuutzege in de DTM op een wisselvallig circuit van Spa-Francorchamps. De SSR Performance Porsche-rijder kon zijn pole positie verzilveren en haalde het voor regerend kampioen Maxi Götz (Team Winward Mercedes-AMG). Ook de derde podiumtrede was voor Porsche met Thomas Preining (Team Bernhard).
  • St. Paul
Start Zaterdagrace DTM Spa 2022
Start Zaterdagrace DTM Spa 2022
Op een zo goed als droge baan behield Olsen bij de start de leiding, voor de beide Winward Mercedessen van Lucas Auer en Götz. De tweede Porsche van SSR Performance, met Laurens Vanthoor, kon een plaats winnen ten koste van merkgenoot Preining en kwam als vierde door. De wedstrijd van onze landgenoot zou na zijn verplichte pitstop echter ineenzakken, Vanthoor werd meteen van alle kanten aangevallen, had ook wat schade rechtsvoor op de Porsche, en gooide teleurgesteld enkele ronden later de handdoek in de ring.

Esteban Muth - Walkenhorst BMW
Esteban Muth - Walkenhorst BMW
Voor Esteban Muth, in de BMW Art Car ontworpen door prinses Delphine van Saksen-Coburg, verliep de dag gunstiger. Hij nam vanop P18 een sterke start en won meteen een aantal plaatsen. In het peloton kon hij langzaam oprukken en een dertiende plaats was bij de finish zijn deel. Hij bleef daarmee vier plekken achter ex-kampioen en Walkenhorst Motorsport-teamcollega Marco Wittmann.


Sheldon Van der Linde - Schubert BMW
Sheldon Van der Linde - Schubert BMW
Naar het einde van de wedstrijd leek het even of door de komst van een regenbui de rangschikking nog zou worden overhoop gegooid. Het regende wel, maar niet erg hard en ook maar op een deel van het circuit, dus Olsen kon opgelucht ademhalen en de zege op zak steken, al bedroeg het verschil met Götz uiteindelijk minder dan een seconde. Sheldon Van der Linde (Schubert BMW) pakte vandaag geen punten maar blijft wel aan de leiding in het kampioenschap. Hij heeft 110 punten, René Rast (Abt Audi, vandaag vierde) en Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini, achtste) hebben ieder 93 eenheden.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 10 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons