van der Horst

Spa: Ehrlacher zegeviert voor Lynk&Co in race 1

Podium Race 1 Kumho TCR World Tour
Podium Race 1 Kumho TCR World Tour
De eerste wedstrijd van de TCR World Tour in Spa leverde vanmiddag een makkelijke zege op voor Yann Ehrlacher. De Lynk&Co-rijder zag bij de start teamgenoot Qinghua Ma stilvallen en had geen moeite om de Honda van Nestor Girolami (tweede) achter zich te houden. Santiago Urrutia (Lynk&Co) wist na de enige herstart van de wedstrijd Kobe Pauwels te verslaan. Onze landgenoot viel zo net buiten het algemene podium maar de Comtoyou-rijder pakte wel de zege in TCR Europe.
Yann Ehrlacher - Cyan Racing Lynk&Co
Yann Ehrlacher - Cyan Racing Lynk&Co
Door het stilvallen van Ma bij de start kreeg Pauwels de derde plaats in handen terwijl teamgenoot Frédéric Vervisch meteen wist op te klimmen van P15 naar P9. Na één rondje zagen we een interventie van de safety car door een aanrijding in de achterhoede, maar er kon enkele minuten daarna meteen weer gekoerst worden. Pauwels verloor echter bij de herstart zijn podiumplaats aan Urrutia. Daarachter zagen we Tom Coronel (Comtoyou Audi) op P5 en teamgenoot Rob Huff op zes.

Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing)
Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing)
Vervisch kon aansluiten bij zijn drie teamgenoten door na de herstart in twee rondjes tijd zowel voorbij John Filippi (Comtoyou Audi) als Norbert Michelisz (Hyundai) te gaan. Het was dan wachten tot de ultieme eindfase voor we vooraan positiewissels zagen. Net op het moment dat Ehrlacher als winnaar werd afgevlagd gaf Coronel vrije doorgang aan teamgenoten Huff en Vervisch, die zo als vijfde en zesde binnenkwamen en de Nederlander pas op P7.

Kobe Pauwels - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Kobe Pauwels werd vierde maar won wel in TCR Europe: "Het was nog spannend voor het podium maar ik ben toch erg blij met het resultaat. Dit is nog maar mijn derde wedstrijd op dit niveau en de allereerste keer dat ik een herstart moest afwerken na een safety car-fase. Mijn banden waren niet genoeg opgewarmd en daardoor verloor ik dus mijn derde plek."

Uitslag Race 1

Foto's: Hans Van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in TCR World Tour op zaterdag 27 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons