van der Horst

Spa Euro Race: Cédric Wauters zet TotaalPlan Racing op pole

TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Cédric Wauters heeft de Lamborghini Huracán die hij deelt met Brent Verheyen naar de pole positie gereden in de kwalificaties voor de manche van het Belcar Endurance Championship op de Spa Euro Race. Wauters krijgt naast zich op de eerste rij de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 van Bert en Stienes Longin en Peter Guelinckx. De snelste Porsche besloot als derde, het Belgium Racing-exemplaar met startnummer 99 met regerend GT-kampioen Dylan Derdaele en Michael Cool in het kuipje. Snelste toerisme was de TCL Motorsport BMW M2 van Gary Terclavers, Kenny Terclavers en Laers Zaenen.
Na de zege bij de vorige Belcar-manche in Magny-Cours, start de Totaalplan Racing Lamborghini van Wauters/Verheyen dus vanaf de pole. Voor Cédric Wauters is het de allereerste keer dat hij geen auto voor zich moet dulden op de startgrid en hij krijgt naast zich de potente Audi GT2. Daarachter volgden de drie Belgium Racing Porsche, met het exemplaar van Koen en Kris Wauters mee op rij 2, voor de zusterwagen van Michiel Haverans en Marc Goossens en de NGT Porsche van Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Christoff Corten. De GTB-klasse lijdt helaas nog steeds aan bloedarmoede; de Tip Top Rent Porsche Cayman (Peters/De Cock) is de enige deelnemer met een negende chrono algemeen.

TCL Motorsport - BMW M2 CS
TCL Motorsport - BMW M2 CS
In TA-klasse kwam de besttijd dus op naam van TCL Motorsport, voor de Bimmer van puntenleiders Xavier en Jochen Stevens en de BMW M2 CS van de familie Verhoeven, die op het einde van de sessie nog voor een rode vlag zorgde. Guido en Tom Werckx waren in hun BMW 3-serie primus in de TB-klasse, voor het exemplaar van vader en zoon Davy en Vincent Convents en Steve Raymakers. Morgen, zondag, wordt om 11.45u het startschot gegeven voor de race over 125 minuten.

--- Uitslag kwalificaties Belcar Spa Euro Race 2022 (pdf) ---Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 16 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons