van der Horst

Spa Euro race: Totaalplan Racing maakt debuut in de Supercar Challenge

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Dit weekend start Totaalplan Racing in de derde manche van het Belcar Endurance Championship, die plaatsvindt in het kader van de Spa Euro Race op het circuit van Francorchamps. Ook de Supercar Challenge rijdt tijdens hetzelfde weekend en dat zette het team aan om beide Lamborghini Huracán ook in te zetten in deze serie. Voor Totaalplan Racing wordt het de eerste maal dat het deelneemt aan de Supercar Challenge.
  • Prospeed Competition
Beide Lamborghini die rijden in het Belcar Endurance Championship werden dus ook ingeschreven in de Supercar Challenge. Vrijdag stond al de kwalificatie voor de Supercar Challenge op het programma en de wagen #120 van Cédric Wauters/Brent Verheyen reed naar een derde tijd in de sessie voor de GT en Sport divisies. De Lamborghini #122 van Mario Martlé en Kenneth Linthout klokte de zesde tijd.

Als alles goed gaat, moeten we bij de eerste race van de Supercar Challenge, op zaterdag, Brent Verheyen en Cédric Wauters aan de start zien staan, waarbij Ian Gepts de race solo afwerkt op de Verheyen Motorsport by T2 Racing Norma M20 FC die hij normaliter deelt met Verheyen. Op zondag zijn de rollen omgekeerd en moet Verheyen de Supercar Challenge race afwerken op de Norma. Gezien het korte tijdsbestek tussen de finish van de Belcar-race en de start van de Supercar Challenge race (25 minuten), is het niet zeker of we de Lamborghini's aan de start zien van de tweede Supercar Challenge-manche.

Foto: Supercar Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 15 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons