van der Horst

Spa Euro Race: Druk weekend voor Brent Verheyen

Verheyen Motorsport by T2 Racing - Norma M20 FC
Verheyen Motorsport by T2 Racing - Norma M20 FC
Brent Verheyen staat aan de vooravond van een druk programma op de Spa Euro Race. De vicekampioen uit de prototype-divisie van het Belcar Endurance Championship combineert namelijk de Belcar-race over 125 minuten met de twee sprintmanches van de Supercar Challenge.
  • De Swert Opticiens
TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Het wordt voor Verheyen niet enkel een combinatie van twee kampioenschappen, maar ook van sprint en endurance en dat met twee zeer verschillende wagens. In het Belcar Endurance Championship vertrouwt de snelle man uit Dilsen namelijk op de Lamborghini Huracán van TotaalPlan Racing, die hij deelt met Cédric Wauters. De wagen, die de vorige Belcar-race won, steekt zoals Autosport.be eerder berichtte in een nieuw kleedje vanaf deze race. Daarnaast mikt hij samen met Ian Gepts op de titel in de Supercar Challenge met de Norma M20 FC van Verheyen Motorsport by T2 Racing. Totaalplan Racing zet dit weekend echter ook zijn Lamborghini's in in de Supercar Challenge, waardoor Brent Verheyen dus een bijzonder lastige puzzel te leggen heeft.

"Ik ga mij dit weekend waarschijnlijk inderdaad niet vervelen", bevestigt Brent Verheyen aan Autosport.be. "Na de pech bij de Hankook 25 Hours VW Fun Cup vorig weekend hier in Spa, wil ik dit weekend absoluut terug op het podium eindigen. Ik kijk er dus wel naar uit en ook de combinatie tussen Belcar en Supercar Challenge, en het overstappen van een GT naar een prototype en omgekeerd, spreekt me wel aan. De zondagnamiddag kondigt zich wel stevig aan, met eerst de Belcar-race over 125 minuten en 25 minuten nadien al de start van de tweede manche van de Supercar Challenge. Ik kan amper wachten!"

Foto: Supercar Challenge & The Composer



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op donderdag 14 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons