van der Horst

Spa: Frijns op pole - Audi palmt eerste twee startrijen in

Robin Frijns
Robin Frijns
Vlak voor de middag gingen de lichten op groen voor de eerste kwalificatiesessie van het nieuwe DTM-seizoen in Spa-Francorchamps. Na een natte vrije training was de baan zo goed als droog en Audi bleek duidelijk sneller dan BMW. Het merk uit Ingolstadt palmde immers de ganse top vier in, snelste van het pak was Robin Frijns met een 2:05.625. Hij ging zijn Abt-teamcollega Nico Müller vooraf. Kampioen René Rast (Team Rosberg) en Mike Rockenfeller (Team Phoenix) starten straks om 13u30 vanaf de tweede startrij.
  • Powercars
Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng - BMW Team RBM
De snelste BMW komt uit Mechelen, Sheldon van der Linde zette de vijfde tijd neer voor Racing Bart Mampaey. HIj krijgt merkgenoot Timo Glock (Team RMG) naast zich. Philipp Eng lukt in de tweede RBM BMW de tiende tijd. Fabio Scherer was met de twaalfde chrono de snelste WRT Audi, Harrison Newey werd 15e en laatste. Nog erger verging het Ferdinand Habsburg, na een crash in de vrije training raakte de Audi RS 5 DTM niet klaar voor deelname aan de kwalificatie. Het team uit Baudour stelt alles in het werk om de Oostenrijker straks aan de start te krijgen.

De DTM is online te volgen via deze link.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 1 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons