van der Horst

Spa: KTM pakt dubbelslag - Longin en Saelens opnieuw op het podium

Start 2022 GT2 European Series Spa Race 2
Start 2022 GT2 European Series Spa Race 2
Stefan Rosina en Filip Sladecka wonnen in de True Racing KTM ook de tweede wedstrijd, nadat ze vanochtend in race 1 ook al de beste waren. Mede geholpen door een uitstapje in het grind van Anders Fjordbach (Brabham) was het Rosina die bij de eerste doorkomst de leiding in handen had. Stienes Longin (PK Carsport Audi) werd bij de start wat weggezet maar de Leuvenaar haalde samen met Nicolas Saelens met P3 uiteindelijk toch nog een tweede podiumplaats van de dag binnen.
Podium GT2 European Series Spa - Race 2
Podium GT2 European Series Spa - Race 2
De Brabham die in de beginfase dus die uitstap door het grind had maakte snel terrein goed en Fjordbach kreeg nog voor de pitstop aansluiting bij de leiders. Intussen geraakte Elia Erhart (LP Racing Audi #18) voorbij de leidende KTM met Stienes Longin in zijn zog op P3. Na de pitstop werd de volgorde wat dooreen gegooid, zo zakte de Audi #18, nu met Michael Doppelmayr achter het stuur, weg in de stand. Kevin Weeda (Brabham) was de nieuwe leider maar werd door een sterk rijdende Sladecka bijgehaald. Nicolas Saelens kwam één ronde tekort om een aanval te kunnen plaatsen op de Brabham en eindigde dus als derde. De zuster-Audi van Bert Longin en Peter Guelinckx finishte als achtste.

Foto's: Thomas Smets & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zondag 24 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons