van der Horst

Spa Rally: Loix en Princen houden er de spanning in

Freddy Loix - Skoda Fabia S2000
Freddy Loix - Skoda Fabia S2000
De Spa Rally is uitgedraaid op een secondestrijd tussen de Skoda Fabia S2000 van Freddy Loix en de Peugeot 208T16 R5 van Kris Princen. Tijdens de vijf verreden KP’s van de eerste lus van dag 2 werden de snelste chrono’s verdeeld tussen Loix, Princen en Cherain. Dit drietal rijdt constant tijden binnen de top 4, maar Cédric Cherain verloor gisteren veel tijd zodat de strijd om de zege zich toespitst op het duo Loix-Princen.
Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Op zaterdag tijdens de tweede wedstrijddag moeten de piloten nog drie lussen afwerken van telkens vijf KP’s. De eerste lus is achter de rug en we zien dat Princen zijn achterstand van 5,5 seconden op Loix heeft kunnen verkleinen tot 3,6 seconden in afwachting van de tweede lus. Maar daar heeft de Peugeot rijder hard voor moeten pushen, want net voor de start van de voorlaatste KP was zijn achterstand nog 11,5 seconden op Loix.

Gelukkig voor de wedstrijd heeft Kris Princen zijn Peugeot opnieuw rijklaar gekregen deze morgen, maar er hangt nog een straftijd boven zijn hoofd voor het wisselen van de versnellingsbak. Indien deze straf effectief zal worden toegepast, dan kennen we de winnaar van deze eerste editie van de Spa Rally.

Bernd Casier - Ford Fiesta R5
Bernd Casier - Ford Fiesta R5
Tijdens deze openingslus van de tweede dag verloren we opnieuw enkele tenoren uit de top 5. Tijdens de tweede proef verloren we Bernd Casier en zijn Ford Fiësta R5. Bernd stond op dat moment vierde in het klassement en amper op 11 seconden van de derde plaats van Cherain. Zodoende kon Grooten zijn Citroën DS 3 R5 op de vierde plaats parkeren, maar lang had hij daar geen plezier van. Op de laatste KP verloor hij bijna vier minuten en tuimelde naar een voorlopige elfde plaats.  

Chris Van Woensel - Mitsubishi Lancer WRC
Chris Van Woensel - Mitsubishi Lancer WRC
Zoals we gisteren reeds schreven inzake de straftijden wegens illegaal verkennen en inbreuk op het artikel 20.2 van het reglement hebben Snijers, Van Woensel, Bouvy, Claerhout en Bonjean effectief drie minuten aan hun broek gekregen. Patrick Snijers moest de wedstrijd echter verlaten met een defecte versnellingsbak na een knappe wedstrijd, terwijl ook Bonjean in het opgavepark belandde na technische problemen. Vooral Van Woensel en Claerhout ondervinden het meeste schade van de straftijden. Claerhout staat momenteel 17de, maar had normaliter momenteel op een zevende plaats algemeen kunnen staan met de Porsche 997 GT3. Van Woensel had normaliter op een vijfde plaats moeten staan, maar verhuisde nar de 22ste stek. Hij liet nog een minuut liggen op de eerste proef, maar draaide nadien enkele knappe chrono’s. Tijdens de laatst KP verdween de Mitsubishi WRC dan definitief uit de wedstrijd. Hij stond op dat moment reeds opnieuw op de dertiende plaats en zou zeker nog de top 10 binnen duiken.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 14 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons