van der Horst

Spa Rally: Zware strijd voor de zege tussen Loix en Princen

Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Net als in de eerste lus hebben Freddy Loix en Kris Princen ook het tweede gedeelte van de eerste wedstrijddag gedomineerd van de Spa Rally. Twee KP-zeges voor Princen en één voor Loix en met een verschil van 5,5 seconden maakt dit de strijd voor de zege bijzonder spannend
Desondanks is Kris Princen nog niet helemaal zeker dat hij de rest van de rally kan uitzingen. Tijdens de laatste doortocht op de Clementine brak het differentieel en dit moet morgenvroeg worden opgelost of een opgave is onafwendbaar.

Princen was niet de enige die in de problemen kwam. Tijdens de eerste proef van de tweede lus dook Pieter Tsjoen naast de baan met zijn officiële Citroën DS 3 R5 en de proef werd geneutraliseerd. Ook Allart kwam op dezelfde KP in de problemen met de ophanging van zijn Skoda Fabia WRC. Van Woensel en zijn Subaru WRC waren een van de slachtoffers van de opgelegde normtijd.

Een KP verder was het de beurt aan Patrick Snijers (versnellingsbak) om richting opgavepark te gaan nadat hij eerder reeds onder vuur lag wegens illegaal verkennen en drie minuten straftijd riskeerde. Ook Bonjean stond op dat moment met technische averij langs de kant. Op de Clementine tenslotte ging Francis Leujeune loeihaard van de baan in zijn Porsche 997 GT3.

Naast Snijers worden ook Bonjean, Bouvy, Van Woensel en Claerhout beticht van illegaal verkennen op vrijdag en riskeren een tijdsstraf van drie minuten. De organisator kreeg deze namen mee van de politie. Voorlopig staan deze straffen nog niet genoteerd op de tabellen, waardoor we ervan uitgaan dat de organisatie nog geen concrete straffen heeft uitgedeeld.

Foto: BRCDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 14 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons