van der Horst

Spa: René Rast verzilvert pole, Nico Muller als leider naar Lausitzring

Nico Müller en René Rast
Nico Müller en René Rast
Audi-rijder René Rast verzilverde zondagmiddag in Spa zijn eerder verworven pole met een eerste seizoenszege. Na een racelang en in de slotronden beklijvend duel met merkgenoot Nico Muller pakte de regerende kampioen als eerste de geblokte vlag. Muller moest zich voor een fractie van een seconde gewonnen geven maar reist na zijn zege op zaterdag wel als leider af naar de Lausitzring. Robin Frijns mocht mee op het podium terwijl een knap opgeklommen Jamie Green en Mike Rockenfeller de Audi-top-vijf vervolledigden. RBM-rijder Sheldon Van der Linde redde met een sterke zesde stek eens te meer de eer voor BMW.
Start zondagrace
Start zondagrace
Bij de start behoudt Rast de leiding, Muller ontfutselt Frijns' tweede stek en Rockenfeller hijst zich voorbij het RBM-duo Van der Linde-Eng naar de vierde plaats. Neofiet Newey tikt RBM-rijder Aberdein in de rondte en wordt met een drive through bestraft.

Met een geslaagde aanval op weg naar Les Combes gaat Muller na vier ronden aan Rast voorbij, Frijns volgt als enige in het spoor van het leidersduo. Een dozijn ronden verder ontfutselt Rast Muller kortstondig de leiding maar een snellere pitsstop levert de Zwitser opnieuw de kop van de wedstrijd op. Robin Frijns lost mede door een matige stop de rol maar zal probleemloos aan zijn derde stek vasthouden. 

Muller en Rast tekenen in de slotronden voor een gesmaakt duel waarin laatstgenoemde voor 0.483" aan het langste eind trekt. Achter Robin Frijns tikt Jamie Green als vierde aan na vijf plaatsen te hebben goedgemaakt.

Sheldon van der Linde - Team BMW RBM
Sheldon van der Linde - Team BMW RBM
Sheldon Van der Linde ontpopt zich net als gisteren tot snelste BMW-piloot. De Zuid-Afrikaan verliest weliswaar plaatsen aan Rockenfeller en Green maar finisht alsnog zesde. Ook teamgenoot Jonathan Aberdein sprokkelt met een negende plaats punten voor Bart Mampaey, in tegenstelling tot Philipp Eng die van vijf naar elf terugvalt.

Géén punten voor Team WRT daarentegen. Fabio Scherer moet in de slotronden een negende stek uit handen geven en finisht als twaalfde. Habsburg zoekt tweemaal de pits op en wordt vijftiende, Newey krijgt een drive through en geeft halfweg de wedstrijd met technische problemen op.

In de kampioenschapsstand kleurt de top-6 volledig Audi. Nico Muller gaat voor zeven punten aan de leiding, voor Rast, Green, Frijns, Rockenfeller en Duval. Lucas Auer staat als best genoteerde BMW-vertegenwoordiger op plaats zeven.

Foto's: Georges de CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 2 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons