van der Horst

Spa Speedweek: Substantiële Belgische inbreng in de Blancpain GT Sports Club

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
De Blancpain GT Sports Club is dit weekend op het Circuit van Spa-Francorchamps al aan zijn vierde van zes manches toe. In tegenstelling tot vorig jaar worden de wedstrijden voor de GT Sports Club niet meer in het kader van de 24 Hours of Spa zelf verreden, maar een week eerder tijdens het SRO Speedweek. Er staan zestien wagens op de deelnemerslijst en de Belgische inbreng is niet gering.
De Blancpain GT Sports Club wedstrijden verhuizen dus naar een nieuw evenement georganiseerd door SRO, Speedweek genaamd. Op dit weekend deelt de serie de piste met het Britse GT, de GT4 European Series, de Britse Formule 3 en de Ginetta en VW Cup. Belangrijk om weten, de inkom voor dit evenement is gratis.

Karim Ojjeh - Boutsen Ginion Racing BMW M6 GT3
Karim Ojjeh - Boutsen Ginion Racing BMW M6 GT3
Met 16 deelnemers groeit het deelnemersveld lichtjes tegenover dit van de manche te Misano en opnieuw zien we enkele landgenoten in actie komen. De tussenstand van het kampioenschap wordt trouwens aangevoerd door Karim Ojjeh die met een BMW M6 uitkomt voor het Belgische Boutsen Ginion Racing. Het team zet verder nog twee Lamborghini Gallardo R-EX in voor Claude-Yves Gosselin en Pierre Feligioni.

Louis-Philippe Soenen - AF Corse
Louis-Philippe Soenen - AF Corse
AF Corse zakt af naar Spa met vier Ferrari 488 waarvan niet minder dan drie met Louis-Philippe Soenen, Angélique Detavernier en Patrick Van Glabeke door landgenoten bemand worden. Het vierde exemplaar gaat naar Mario Cordoni. Ook Kessel Racing (Murod Sultanov en Stephen Earle) Rinaldi Racing (Christian Hook) en Artega Rennsport (Klaus Dieter Frers) vertegenwoordigen het Italiaanse merk. Verder kan men rekenen op de HP Racing Lamborghini van Coach McKansy, de GDL Racing Mercedes van Roberto Rayneri en twee Porsche’s van Herberth Motorsport voor Jürgen Häring en Stanislav Minsky.

Foto's: Arne Simons & GT Sports ClubDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op dinsdag 17 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons