Spa : Tweede podium op rij voor Ugo de Wilde

Ugo de Wilde - Arden
Ugo de Wilde (Arden) heeft in de tweede race van de Formule Renault Eurocup op het circuit van Spa-Francorchamps de tweede plaats gepakt achter de verrassende winnaar Alex Quinn (Arden). De wedstrijd startte op een natte piste, maar gaandeweg droogde de baan op en bleek de bandenkeuze dus bepalend.
Alex Quinn - Arden
Victor Martins, Franco Colapinto en Caio Collet - de drie toppers in het kampioenschap - kozen om op de natte piste te starten op slicks, de verkeerde beslissing bleek achteraf. De drie rijders vielen al direct buiten de top tien, maar konden daarna nog opklimmen naarmate de baan opdroogde. Martins eindigde uiteindelijk vierde en Collet zesde. Alex Quinn daarentegen spaarde zijn regenbanden optimaal en schoof op van de elfde startplaats naar de koppositie en won de race voor Ugo de Wilde en Grégoire Saucy (ART Grand Prix). Amaury Cordeel (FA Racing) sloot de race af op de tiende positie.

Foto's: Georges De Coster

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 24 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.