van der Horst

Spa: Podium voor Ugo de Wilde tijdens ingekorte race

Ugo de Wilde
Ugo de Wilde
De eerste confrontatie van de Formule Renault Eurocup in Spa viel letterlijk en figuurlijk in het water. Halfweg de race besloot de wedstrijdleiding om de race te neutraliseren en met nog dertien minuten op de klok ook niet meer te herstarten. Hierdoor mocht Franco Colapinto (MP Motorsport) op het hoogste podiumtrapje staan, gevolgd in zijn zog kampioenschapsleider Victor Martins (ART Grand Prix). Ugo de Wilde (Arden) besloot op een derde plek.
  • LTF
Hoewel Martins en de Wilde vanaf de eerste startrij mochten starten, was het toch de Argentijn Colapinto die het snelste weg was. Eens die voorbij de Fransman en de Belg raakte in La Source, stond er geen maat op de MP Motorsport-piloot en kon deze zijn voorsprong uitdiepen. Lang kon Colapinto daar niet van profiteren, want na een zware crash van Reshad de Gerus (Arden Motorsport) werd de wedstrijd verdergezet achter de safety car. Aangezien het regenweer niet verminderde, besloot de wedstrijdleiding om de race stil te leggen, waardoor de stand vanaf ronde vier als einduitslag werd genomen.

Amaury Cordeel
Amaury Cordeel
Amaury Cordeel (FA Racing by Manor) mocht vanaf de zesde plaats starten en dat was tevens zijn eindpositie. De Oost-Vlaming eindigde achter Alex Quinn (Arden) en Kas Haverkort (MP Motorsport), maar voor kampioenschapsuitdager Caio Collet (R-ace GP), die vanaf een elfde startplaats moest beginnen.

Foto's: Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 23 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons