van der Horst

Spanje: “Ik keek naar Game of Thrones” – Kvyat over zijn Red Bull ontslag

Daniil Kvyat
Daniil Kvyat
Tijdens de officiële persconferentie voor de rijders vandaag op het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft Daniil Kvyat gesproken over de manier waarop hij het nieuws vernam van zijn relegatie naar Toro Rosso. Opmerkelijk wel was dat thuisfavoriet en dubbel wereldkampioen Alonso schijnbaar niet op de hoogte was dat Max Verstappen en Kvyat gewisseld hebben van team. Hij keek heel verrast op de vraag wat hij vond van de beslissing van Red Bull om diens rijders te wisselen. “Wist jij dat?”, vroeg een blijkbaar van niets wetende Alonso aan Lewis Hamilton. Of hij dit speelde of serieus meende was niet duidelijk maar het kon wel op heel wat schaterlach van de media rekenen.
  • Circuit Zolder
Max Verstappen
Max Verstappen
Vorige week werd door Red Bull Racing beslist om Max Verstappen in huis te halen en Daniil Kvyat terug naar Toro Rosso te laten keren en dit enkele dagen na zijn chaotische wedstrijd in Sochi. “Ik was in Moskou en lag in mijn zetel”, aldus Kvyat – die opmerkelijk naast Verstappen zat – op de vraag hoe hij het nieuws vernam. “Ik keek naar een tv-serie en toen ging de telefoon over. Het was Dr. Marko die me belde en toen het gesprek voorbij was ging ik terug naar mijn tv-serie kijken.” Toen de jonge Rus gevraagd werd welke serie hij zag antwoordde hij: ”Game of Thrones.” Dit antwoord kon op heel wat gelach en applaus rekenen van de samengekomen journalisten en fotografen.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 12 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons