van der Horst

Spanje: Neuville grijpt commando

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Na de openingslus op vrijdag in de Rally van Catalonië, de voorlaatste manche van het WRC, is Thierry Neuville de fiere leider. Hij gaat de Toyota's van Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä vooraf.
Kalle Rovanperä (Toyota) opende nochtans splijtend met twee snelste tijden op de eerste twee proeven, maar daarna verliep het minder vlot voor de Fin. Op de derde proef was Thierry Neuville (Hyundai) al even virtueel leider, maar Sébastien Ogier (Toyota) ging alsnog aan de haal met de snelste tijd en kwam zo aan de kop van de wedstrijd. De Belg legde zich daar niet bij neer en pakte de 'scratch' op de slotproef van de openingslus en mag zo als leider gaan lunchen. "Ik geniet er wel van. De bandenkeuze was moeilijk. De balans van de wagen is verre van slecht", aldus Neuville op de slotproef. Eerder gaf hij aan dat er nog werk aan de winkel was, maar het lijkt goed te zitten.

De Oostkantonner heeft welgeteld een halve seconde voorsprong op Ogier. Wereldkampioen Rovanperä is nu derde op 4.2 seconden. Ott Tänak (Hyundai) kende een mindere start maar handhaaft zich wel netjes op stek vier, op amper zes seconden van Neuville. Ook Elfyn Evans (Toyota) doet nog mee voor de knikkers op 11 seconden van de kop.

Daarachter zit al een gat van bijna een halve minuut. Dani Sordo (Hyundai) oogt bleek en volgt als zesde op 25 secodnen. Takamoto Katsuta (Toyota) rijdt al met een mincijfer van 37 seconden. Bij M-Sport draait het niet goed. Craig Breen (Ford) is pas achtste op driekwart minuut, voor Adrien Fourmaux (Ford), Gus Greensmith (Ford) en Pierre-Louis Loubet (Ford) die lek reed.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons