van der Horst

SRO lanceert Blancpain GT World Challenge

83a85506922ea0af553dbedcafd74d4a38696a48.jpg
In het kader van de seizoensfinale van de Blancpain GT Series Endurance Cup finale in Barcelona heeft Stéphane Ratel zijn plannen voor een heuse "Blancpain GT World Challenge" uit de doeken gedaan. SRO zal vanaf 2019 namelijk de Blancpain GT Series Sprint Cup, Blancpain GT Series Asia en Pirelli World Challenge (VS) onder eenzelfde noemer brengen. De drie SRO sprintkampioenschappen gaan voortaan respectievelijk als Blancpain GT World Challenge Europe, Asia en America door het leven. Dit nieuwe klassement wordt specifiek voor constructeurs met een volwaardig klantenprogramma in het leven geroepen.
Stéphane Ratel
Stéphane Ratel
Samen vormen deze drie continentale GT3-kampioenschappen een kalender van maar liefst 18 manches, waarvan vijf in Europa, zes in Azië en zeven in Amerika. Elke deelnemende constructeur zal vier rijders nomineren in elke van de drie subklassementen (Europe, Asia en America), enkel deze 12 namen kunnen punten verdienen voor hun constructeur. Bovendien moet de selectie bestaan uit een platinum, gold, silver en bronze rijder. Daar waar de Intercontinental GT Challenge zich toespitst op de grote uithoudingswedstrijden en de echte fabrieksteams, richt de Blancpain GT World Challenge zich op sprint races en de globale prestaties van klantenteams.

De Blancpain GT Series Sprint gaat vanaf 2019 dus door het leven als de Blancpain GT World Challenge Europe, samen met de BGTS Endurance Cup nog steeds een onderdeel van de Blancpain GT Series. Begin volgende week neemt Autosport.be nog enkele andere wijzingingen binnen het SRO-imperium onder de loep.

Foto's: SRO & RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op zondag 30 september 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons