van der Horst

SRO lanceert E-Sports Championship

SRO E-Sport GT Series Charity Challenge
SRO E-Sport GT Series Charity Challenge
Twee weken geleden verscheen SRO voor het eerst op het virtuele toneel met de E-Sport GT Series Charity Challenge, die zich afspeelde op Monza in Assetto Corsa Competizione. Na het succes van die race besloten Stéphane Ratel en co uit te breiden naar een heus kampioenschap met vijf manches plus een finale. Daarnaast is er een heus systeem bedacht met drie verschillende categorieën voor de deelnemers: Pro, Silver en Am.
In de Pro-categorie mikt SRO op professionele piloten, terwijl Silver voorbehouden is voor pure simracers. Zij zullen samen het circuit delen voor vijf manches, waarna de twintig best scorende piloten in elke klasse zullen doorstoten naar de grote finale in juni. Hierbij mikken ze op een grid van om en bij de 50 wagens. De Am-klasse daarentegen is voorbehouden voor de liefhebbers onder ons. Iedereen krijgt vanaf 26 april tot en met 10 mei de kans om zich te plaatsen met hot-lap qualifying. De 40 beste deelnemers stoten dan door naar het hoofdkampioenschap waarbij de races vijf zaterdagen na elkaar zullen afgewerkt worden en waar tevens de beste 20 rijders op het einde zullen doorstoten naar de finale.

De kalender zelf zal identiek zijn voor beide series. Het kampioenschap start in Silverstone, waarna Spa de volgende stop is om dan richting de Nürburgring en Barcelona te gaan. Voor de vijfde manche mag het publiek kiezen uit de circuits die beschikbaar zijn op Assetto Corsa Competizione. Ook wordt alles live uitgezonden. Voor de Pro/Silver-categorie wordt alles uitgezonden op GT World, terwijl de Am's op Twitch hun zendtijd krijgen.
 
CircuitPro/SilverAm
Silverstone26 april16 mei
Spa-Francorchamps10 mei23 mei
Nürburgring17 mei30 mei
Barcelona31 mei6 juni
Publieksstem14 juni13 juni
FinaleTBDTBD
 
Foto: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op vrijdag 10 april 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons