van der Horst

SRT start vol ambitie aan tweede GT4-seizoen op Europees niveau

SRT - Mercedes-AMG GT4
SRT - Mercedes-AMG GT4
We hebben ze even moeten missen op de internationaal scène, maar vorig seizoen was SRT, het succesvolle team van Patrick en Niels Selleslagh, terug van weggeweest. Na een geslaagd leerjaar in de GT4 European Series, worden er niet minder dan drie exemplaren van de Mercedes-AMG GT4 klaargestoomd om in 2019 in het kampioenschap mee te strijden voor de titel in de Silver Cup en de categorie voor pure amateurrijders.
Liefhebbers van GT-wedstrijden ontwaken stilaan uit hun winterslaap en tellen af naar de eerste confrontatie van de Blancpain GT Series, komend weekend in de Italiaanse snelheidstempel van Monza, nabij Milaan. In het kader van dat glamoureuze weekend begint ook het nieuwe seizoen van de drukbezette GT4 European Series, voor de tweede keer op rij met het Belgische Selleslagh Racing Team aan de start. Het team uit Merchtem werd vorig seizoen derde tijdens de tweede race op de Nürburgring, pakte bovendien een overwinning tijdens de GT4 Sprint Cup in Hockenheim en won de GT4-klasse van de 24 Hours of Zolder. “Dit jaar concentreren we ons in eerste instantie op het Europese GT4-kampioenschap, omdat we vinden dat deze bolides een hoofdrol verdienen en niet in de buik van een peloton hoeven rond te rijden”, spreekt teambaas Patrick Selleslagh. “Verder kunnen we na een veelbelovend comebackjaar ambitieus naar het nieuwe seizoen toeleven. Ik ben ervan overtuigd dat we ons met de juiste mensen omringd hebben om zowel sterke resultaten neer te zetten als de juiste sfeer in de groep te houden, en dat is voor mij erg belangrijk.”
 
De eerste Mercedes, die met startnummer 30, wordt bemand door twee getalenteerde Belgen met het Silver-statuut: Guillaume Dumarey en Jean Glorieux. Twee snelle rijders – de ene heeft net een succesvol Nascar-seizoen in Elite 2 achter de rug, de andere werd twee jaar geleden LMP3-kampioen in de Le Mans Cup – die elkaar door en door kennen… “Guillaume is inderdaad mijn schoonbroer en we hebben dan ook al meermaals samen met elkaar geracet”, klinkt het bij West-Vlaming Jean Glorieux. “Dit is echter de eerste keer dat we samen een volledig, internationaal kampioenschap betwisten. Het is zacht uitgedrukt dat we voor een enorme uitdaging staan, maar het team heeft er vertrouwen in op basis van onze rondetijden. Ik sta dan ook te trappelen om aan het seizoen te beginnen.”
 
SRT - Mercedes-AMG GT4
SRT - Mercedes-AMG GT4
SRT is erin geslaagd om nog een tweede team samen te stellen dat de titel kan ambiëren. De Nederlander Bas Schouten was al langer een zekerheid op de Mercedes n°31, maar moest even wachten om de naam van zijn teamgenoot te kennen. “Na een eerste kennismaking vorig jaar, was ik vastbesloten om het volledige GT4-kampioenschap te betwisten. De zoektocht naar een snelle teamgenoot was er een van lange adem, maar uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Junior Strous. Hij had de autosport eigenlijk al vaarwel gezegd, maar is toch bezweken voor het hoge niveau van de GT4 European Series.” Waar Bas Schouten ervaring heeft in hoogstaande competities als de Formula Acceleration en de TCR International Series, zijn de adelbrieven van zijn 32-jarige landgenoot nog indrukwekkender. Junior Strous beklom de eenzitterladder en stond in 2007 en 2008 zelfs aan de start van de Amerikaanse Indy Lights-competitie. Zonder twijfel een duo om rekening mee te houden!
 
Selleslagh Racing Team brengt nog een derde exemplaar van de Mercedes-AMG GT4 (n°32) aan de start, bestuurd door Johan Vannerum en Jean-Luc Behets, beide gewezen winnaar van de 24 Hours of Zolder in hun categorie. In tegenstelling tot hun teamgenoten, worden ze ingeschreven in de klasse voor amateurrijders.
 
Naast andere competities die tot de mogelijkheden blijven behoren, zoals de 24H Series, het Franse GT4-kampioenschap of de 24 Hours of Zolder, werken de drie GT4-bolides van SRT dus een prachtige kalender met zes meetings af. Het seizoen wordt dicht bij huis afgesloten, met eerst een zomerse afspraak aan het Nederlandse strand van Zandvoort en tot slot een ultieme confrontatie op de uitdagende Nürburgring.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA GT4 op zaterdag 6 april 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons