van der Horst

Stefano Comini en Jean-Karl Vernay in 2016 aan de slag bij WRT

Stefano Comini - WRT VW Golf TCR
Stefano Comini - WRT VW Golf TCR
Het gerucht circuleerde al een tijdje en werd vanavond in Baudour, de thuisbasis van WRT bevestigd: Stefano Comini, de eerste winnaar van de TCR International Series zal met steun van Leopard Racing zijn titel verdedigen aan het stuur van een VW Golf TCR. Heel recent had de Zwitser nog te kennen gegeven geen vervolg te zullen breien aan zijn succesrijke samenwerking met Target Competition, het team waarmee hij drie jaar geleden in de SEAT Eurocup debuteerde.
Jean-Karl Vernay - Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra
Jean-Karl Vernay - Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra
Het Belgische WRT zal naast zijn betrokkenheid in het nieuwe TCR Benelux-kampioenschap in partnership met Leopard Racing ook twee VW Golf's runnen in de TCR International Series. Eentje komt in handen van regerend TCR-kampioen Stefano Comini. Het tweede exemplaar wordt gemend door Fransman Jean-Karl Vernay die in tegenstelling tot de 26 jarige Zwitser reeds voor het Belgian Audi Club Team WRT uitkwam in de Blancpain Endurance Series.

Stefano Comini won de eerste editie van de nieuwe TCR International Series na een spannende finale in Macau waar diens al te gretige en enig overgebleven titelrivaal Pepe Oriola in het tweede treffen moest opgeven. Samen met Frijns en Vanthoor bezorgde Jean-Karl Vernay  WRT vorig jaar een vierde  teamtitel in de Blancpain Series.

Foto: Georges de Coster & Vincent Wauters

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 26 februari 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons