van der Horst

Sterk deelnemersveld voor Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS

Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS 2022
Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS 2022
SRO maakte de deelnemerslijst bekend van zowel de Endurance Cup als de Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS. Beide series kunnen weer rekenen op een sterk startveld. Voor de Endurance Cup staan er niet minder dan 52 GT3 bolides op de deelnemerslijst terwijl de Sprint Cup kan rekenen op 25 starters.
Net als vorig jaren tekenen met Audi, BMW, Mercedes-AMG, Porsche, Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Bentley en McLaren negen merken present. Een overzicht per merk:

Aston Martin:
Beechdean AMR komt met twee Vantages naar de Endurance Cup
 
Audi:
Audi is het best vertegenwoordigde merk met 12 wagens in de Endurance Cup en 11 in de Sprint Cup. Team WRT zet niet minder dan vijf wagens in terwijl Saintéloc Racing, Attempto Racing en Tresor by Car Collection het ieder houden op twee wagens. In de Endurance Cup komt daar nog een R8 LMS voor Boutsen Racing bij.
 
Bentley:
Het Franse CMR zet in de Endurance Cup een Continental GT3 in voor drie Belgische rijders.
 
BMW:
BMW komt met de nieuwe M4 GT3 maar houdt het op twee wagens voor ROWE Racing in de Endurance Cup.
 
Ferrari:
Ferrari won verleden jaar de Endurance Cup en zal trachten dat succes te herhalen, daarvoor schreef het vijf wagens in, waarvan twee in de Pro klasse, terwijl er in de Sprint Cup twee wagens inzet.
 
Lamborghini:
Emil Frey Racing, Barwell Motorsport, AGS, Vincenzo Sospiri Racing en Leipert Motorsport vertegenwoordigen het Italiaanse merk in de Endurance Cup en brengen negen Huracans aan de start. In de Sprint Cup zorgt GSM Novamarine voor de inzet van twee wagens.
 
McLaren:
Het Britse merk is dit jaar goed vertegenwoordigd met zes 720 S GT3’s in de Endurance Cup en vier in de Sprint Cup.  Garage 59, JOTA en JP Motorsport zijn de teams die kozen voor McLaren.
 
Mercedes:
Er verschijnen niet minder dan 11 Mercedes-AMG’s aan de start van de Endurance Cup, in de Sprint Cup komen er vijf wagens aan de start. De teams die Mercedes vertegenwoordigen zijn AKKA ASP, Sky Tempesta Racing, Winward Racing, GetSpeed, SPS automotive performance en Madpanda Motorsport.
 
Porsche:
Dinamic Motorsport zet in beide cups twee wagens in terwijl ze in de Endurande Cup het gezelschap krijgen van één 911 GT3 van zowel Allied Racing als Herberth Motorsport.

Foto's: Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS 
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Endurance op dinsdag 8 maart 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons