van der Horst

"Stienes Longin heeft een grote toekomst in NASCAR"

Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet SS
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet SS
PK Carsport beleefde een droomweekend in Italië afgelopen week, met drie zeges en zeven podia in vier wedstrijden. Stienes Longin zette een nieuwe belangrijke stap naar de titel in de NASCAR Whelen Euro Series Elite 2 onder meer dankzij een zevende zege dit seizoen, een record voor het kampioenschap. Zijn prestaties zijn niet onopgemerkt voorbijgegaan en velen zien de jonge Vlaams-Brabander de komende jaren nog flink progressie maken. Zo ook voormalig NASCAR-kampioen Anthony Kumpen, die Stienes van nabij zag opgroeien.
Bert Longin-Anthony Kumpen
Bert Longin-Anthony Kumpen
"Stienes beschikt over heel wat goede kwaliteiten als racer en dat loont op termijn", legt Anthony Kumpen uit. "Ik ken hem al sinds hij vijf jour oud was en ik heb hem doorheen de jaren zo goed mogelijk trachten te begeleiden. Hij is iemand die zeer snel leert en veel aandacht heeft voor details. Hij luistert goed, beter dan zijn vader" (lacht). "Stienes levert eigenlijk al het ganse seizoen goed werk. Vorig jaar beschikte hij ook reeds over deze snelheid, maar om kampioen te worden moet je toch nog een paar extra dingen onder de knie krijgen. Hij maakte de afgelopen 18 maanden duidelijk progressie en als je ziet wat hij dit seizoen neerzet, dan denk ik dat er nog een grote toekomst voor weggelegd is in de NASCAR. Hij is een fantastische rijder en een fantastisch persoon."

Bert Longin - Stienes Longin
Bert Longin - Stienes Longin
"Tijdens zijn ganse carrière hebben we steeds getracht de zaken structureel aan te pakken", licht vader Bert Longin toe. "We hebben geprobeerd om alle facetten die een goed piloot maken op te nemen in zijn opleiding en vooral ook de tijd te nemen voor de dingen. Dat is volgens mij de enige manier hoe je iemand op dit niveau naar de top kan loodsen. Vanzelfsprekend helpt een team als PK Carsport, met hun ervaring, kennis en structuur, daarbij, maar het is voor Stienes ook een kwestie van op tijd lessen te trekken. Uiteindelijk is hij degene die het in de auto moet klaren, in samenspraak met zijn ingenieur en spotter. Een goede ruggesteun is belangrijk en het maakt mij zeer trots om Stienes dit seizoen zo vaak op het podium te mogen zien plaatsnemen. De titel mag hem niet meer ontglippen, maar hij moet geconcentreerd blijven. Voor eigen volk rijden brengt ook extra druk met zich mee, zeker als er een titel in het spel is. Stienes is echter ervaren genoeg om dit tot een goed einde te brengen, en wees maar zeker dat we met z'n allen aan het podium zullen staan als dat gebeurt..."

Foto's: PK Carsport & NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 20 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Adria Raceway.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons