van der Horst

Adria: Elite 2: Race 2: Stienes Longin kan titel bijna ruiken met nieuwe zege in PK Carsport-dubbel

Stienes Longin
Stienes Longin
Stienes Longin heeft in Adria een nieuwe belangrijke stap gezet richting de titel in de NASCAR Whelen Euro Series Elite 2. Onze jonge landgenoot leed van pole tot zwart-wit geblokt en kreeg op het podium teamgenoot Gabriele Gardel en titelconcurrent Salvador Tineo Arroyo naast hem. Het is meteen ook de tweede dubbel van het weekend, nadat Gardel gisteren Longin afhield en derde dubbel podium na de zege van Kumpen en de derde plaats van Longin sr. op zaterdagmiddag.
  • Prospeed Competition
Longin mocht in de tweede Elite 2-race van af de pole positie starten, dankzij de snelste chrono in de race gisteren. Naast hem op rij 1, teamgenoot Gabriele Gardel. Bij de start behielden de heren hun posities, maar in de tweede ronde moest de safety car reeds de baan op vanwege Guillaume Deflandre die een incident had in de eerste bocht. Bij de herstart hield iedereen het hoofd koel en konden de PK Carsport-rijders in formatie een kloof slaan op de rest van het veld. Longin pakte uiteindelijk zijn zevende recordzege dit seizoen, met Gabriele Gardel in zijn zog.

Salvador Tineo Arroyo, een van de concurrenten voor de Elite 2-titel, kende een rotweekend tot nu toe. Hij kwam niet aan kwalificeren toe, door een probleem aan de versnellingsbak toen teamgenoot Alon Day zijn kwalificatie afwerkte en bij race 1 moest hij de pitstraat opzoeken met problemen, nadat hij tweemaal van achteraan richting top 10 oprukte. Met het mes tussen de tanden klom hij ook ditmaal op door het veld naar een podium. Hetzelfde kunnen we ook zeggen van Roman Mavlanov; hij zou als derde starten, maar vatte de race van achteraan aan en finishte zowaar nog zevende... Het is een opmerkelijke vaststelling, het kampioenschap ruilde de omloop in Magione voor de Adria Raceway en opeens zagen we een pak meer inhaalbewegingen.

Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
Een andere opmerkelijke vaststelling is dat onze landgenoot Jerry De Weerdt zeer goed op dreef leekt in de Legend Trophy. Jerrry pakte niet alleen zijn derde podium op evenveel races, maar mocht ditmaal plaatsnemen op het allerhoogste schavotje in de klasse, na onder meer een puike elfde plaats algemeen. Hij was nochtans in de beginfase ver teruggevallen in het veld, maar kon zijn ervaring aanwenden om de Brass Racing Ford Mustang richting het podium te loodsen.

Bert Longin - Stienes Longin
Bert Longin - Stienes Longin
PK Carsport domineert tot nu toe de NASCAR-meeting op de Adria Raceway in Noord-Italië, dat is het minste dat we kunnen stellen. Drie dubbele podia in drie races en de leiding in beide klassementen, de balans is duidelijk positief. De NASCAR Whelen Euro Series-karavaan trekt op 8 en 9 oktober naar Circuit Zolder voor de finales van het kampioenschap 2016. Stienes Longin kan dus zijn eerste NASCAR-titel pakken voor eigen publiek, "het was gewoon een top weekend voor het ganse team en persoonlijk noteer ik dat ik mijn voorsprong in de tussenstand voor het kampioenschap nog verder uitdiep. Voor Circuit Zolder moeten we het hoofd opnieuw koel houden en tweemaal in de top 5 trachten te finishen, al zou een nieuwe zege natuurlijk ook schitterend zijn. Als ik Gabriele kan helpen om de tweede plaats in het kampioenschap te veroveren, zal ik dat natuurlijk ook niet nalaten. See you in Zolder!"

Uitslag volgt...

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 18 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Adria Raceway.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons