van der Horst

Stoffel Vandoorne alweer snelste tijdens World Series by Renault-test in Paul Ricard

Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsports
Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsports
Vandaag en morgen staan op de Zuid-Franse omloop van Paul Ricard twee testdagen voor de deelnemers aan het Formule Renault 3.5-kampioenschap geprogrammeerd. Voor raceminnend België was het daarbij uitkijken naar de prestaties van Stoffel Vandoorne. Kon onze landgenoot zijn knap resultaat ter gelegenheid van de eerste collectieve test op Motorland Aragón al dan niet bevestigen? Het antwoord is eenduidend ja! De eerste testdag werd zopas beëindigd en Stoffel toonde zich andermaal dagsnelste. Hij gaat daarbij Antonio Félix da Costa, Will Stevens en Marco Sörensen vooraf.
In de voormiddag keken de weergoden de andere kant uit en werd een flink deel van de sessie op natte baan afgewerkt. Dat leverde aanvankelijk chrono's op rond de 2:10" maar naarmate de baan opdroogde tuimelden de tijden naar beneden. Antonio Felix da Costa en Kevin Magnussen doken op slicks als eersten onder de tweeminuten-grens.

De zon verwelkomde de deelnemers na de pauze maar het eerste uur viel er bitter weinig actie op de droge baan te noteren. Tot Stoffel Vandoorne zich een eerste keer meldde met een 1:49.521, meteen daarop verbeterd door Magnussen. Antonio Felix da Costa deed daarop met een 1:47.534 beter dan de pole van vorig jaar. De Arden-rijder kneep er wat later nog enkele tienden af en verbeterde met een 1:47.279 het baanrecord van Magnussen dat op 1:47.416 stond.

Met nog een uur te gaan mengde Will Stevens zich in de debatten met een 1:47.239. Felix da Costa was in de slotminuten dan weer de eerste die onder de 1.47-grens dook en 1:46.773 op de klokken zette. Ook Stevens en Sörensen rondden die kaap maar het was Stoffel Vandoorne die met een chrono van 1:46.745 finaal het WSR-laken naar zich toe trok en de favorieten andermaal een neus zette.

Update 20.00

Stoffel Vandoorne gaf in een kort gesprek met Autosport.be aan zeer tevreden te zijn na de eerste dag.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Formule Renault 3.5 op vrijdag 8 maart 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons