van der Horst

Test Paul Ricard: Interview: Stoffel Vandoorne blikt tevreden terug op dag 1

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne bleek in Paul Ricard vandaag wederom primus bij de testen voor de World Series by Renault daar. Het RACB National Team lid was de betere van Antonio Félix da Costa, Will Stevens en Marco Sörensen. Het was vanzelfsprekend een tevreden Stoffel Vandoorne die voor ons terugblikte op een alweer geslaagde dag.
  • Skylimit Events
"Paul Ricard is een echte downforce-track waar de 'entree' van de bochten doorslaggevend is, net andersom dus als op Motorland Aragon waar de 'exit' bepalend is voor een snelle tijd. In de voormiddag in de regen lukte ik de derde tijd op vier tienden van Magnussen en Félix da Costa. Daar was ik best tevreden mee omdat we precies wisten waaraan dat verschil toe te schrijven. Toen dan naar het einde van de ochtendsessie slicks werden bovengehaald, zijn we niet voor een snelle tijd gegaan, maar gaven we er de voorkeur aan met het team pitstops en starts te oefenen.", aldus Vandoorne.

"Na de middag was ik samen met Félix da Costa steeds mee voorin terug te vinden. Met nog 20 minuten op de klok, liet ik een nieuwe set rubbers aanrukken, maar in mijn outlap werd ik door een rode vlag-situatie gestopt en moest ik tien lange minuten wachten op het groene licht. Op dat ogenblik bleven er me nog zeven minuten of drie rondjes over, maar ik slaagde er toch in om  da Costa's tijd - die niet door de rode vlag werd gehinderd - te verbeteren", besluit Vandoorne tevreden.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Formule Renault 3.5 op vrijdag 8 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons